Afbeelding
Rechtbank Gelderland

Edenaren vrijgesproken van wapendiefstal

12 augustus 2019 om 14:23 Rechtbank

EDE Twee mannen uit Ede die eind juli 2018 vuurwapens zouden hebben gestolen van Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) in Zutphen zijn vrijgesproken. Dat heeft Rechtbank Gelderland maandag bepaald. Reden voor de vrijspraak is gebrek aan bewijs.

Er zijn geen camerabeelden van de inbraak en er zijn ook geen sporen zoals vingerafdrukken, DNA of schoensporen gevonden. De telefoongegevens van de mannen van 31 en 26 jaar kunnen ook niet uitwijzen of ze daadwerkelijk in het pand zijn geweest. 

VUURWAPENS In het onderzoek naar de gestolen wapens zijn inmiddels twee vuurwapens teruggevonden en meerdere verdachten aangehouden. Geen van de verdachten noemt de namen van de twee Edese mannen. De rechtbank vindt het daarom niet wettig en overtuigend bewezen dat de twee mannen hebben ingebroken bij DV&O in Zutphen. 

CELSTRAF Rechtbank Gelderland veroordeelt de 31-jarige man uit Ede wel voor het bezit van kogelpatronen en busjes pepperspray. Het oordeel van de rechtbank is dat de man wist dat het om gestolen spullen ging. Daarom krijgt de Edenaar een gevangenisstraf van acht maanden, met aftrek van het voorarrest. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie