Afbeelding
Gemeente Ede

Wel bezwaar mogelijk tegen kap

13 augustus 2019 om 17:44 Verkeer en vervoer

EDE Het geluid binnen de Edese gemeenschap dat er geen bezwaar kan worden aangetekend tegen de kap van 288 bomen voor de aanleg van een deel van de Parklaan is volgens Paul van Daalen, woordvoerder van de gemeente Ede onjuist.

De aanvraag van de kapvergunning is door Ede uitgebreid besproken met de Stichting Milieuwerkgroepen Ede (SME), de Gelderse Milieu en Natuur Federatie (GNMF)en met de bewoners in de directe omgeving.

Het proces van bepalen welke bomen gekapt moeten worden voor de aanleg van de Parklaan is volgens Van Daalen zorgvuldig en nauwkeurig doorlopen. ,,Daarom hebben we met Terra Nostra een onafhankelijk adviesbureau in de arm genomen, die alle bomen langs het beoogde wegtracé in 3D hebben ingemeten en observaties op kwaliteit, soort en verwachte levensduur hebben gedaan."

Uit het onderzoek bleek welke bomen behouden konden worden, welke gekapt moesten worden vanwege het ontwerp van de fietspaden en autoweg, en van welke bomen kap wordt geadviseerd vanwege lage kwaliteit of verwachte levensduur. ,,Voor belangrijke, monumentale of beeldbepalende bomen is gezocht naar inpassing van de huidige bomen in het ontwerp."

Als de vergunning wordt afgegeven kan waarschijnlijk begin 2020 gestart worden met de kap van de bomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie