Flitspaal, ter illustratie.
Flitspaal, ter illustratie. Koen van Weel

OM haalt flitspaal weg uit Ede

20 augustus 2019 om 14:54 Verkeer en vervoer

EDE De flitspaal op de Jan Th. Tooroplaan ter hoogte van de Johannes Bosboomlaan in Ede is verwijderd. Door de herinrichting van de wegen, die de afgelopen weken plaatsvond, is de functie van de flitspaal volgens het Openbaar Ministerie verdwenen. Dat meldt het OM dinsdag in een persbericht. 

,,Op deze locatie werd de weg opnieuw ingericht: er zijn middengeleiders aangebracht en daarmee is wachtruimte gecreëerd voor overstekend verkeer. De verwachting is dat hiermee de snelheid wordt afgeremd en de verkeersveiligheid verbetert. Hierdoor verliest de flitspaal op deze plek zijn functie'' , aldus het OM.

Het Openbaar Ministerie (OM) is beheerder van alle flitspalen in Nederland. Nadat een paal geplaatst is, wordt regelmatig beoordeeld of een paal in voldoende mate bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Het OM overlegt met de wegbeheerder en de politie en beslist uiteindelijk over de eventuele verwijdering van een flitspaal. In dit geval is de aanpassingen in de infrastructuur en de bijdrage aan de verkeersveiligheid reden om de paal weg te halen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie