Wouter Buurman met de miniatuurauto's die het bedrijf in de Heideweek weggeeft.
Wouter Buurman met de miniatuurauto's die het bedrijf in de Heideweek weggeeft. Ted Walker

Auto Versteeg Buurman altijd dichtbij

28 augustus 2019 om 17:31 Zakelijk

EDE Op de Kelvinstraat 39 in Ede is sinds 2017 Auto Versteeg Buurman gevestigd. Met de overname van oud-Citroëndealer Van Hunnik, heeft Versteeg Buurman nu acht vestigingen op de Veluwe en een stukje daarbuiten. De slogan van het bedrijf is: ‘Altijd dichtbij’. Met de opening van de vestiging in Ede, en een vestiging in Veenendaal, is 'Altijd dichtbij' weer een stukje verder uitgebreid.

Ted Walker

Auto Versteeg Buurman werd in 1966 in Voorthuizen opgericht door Ries Versteeg. In 1978 kwam Geurt Buurman voor Versteeg werken, die in 1991 mede-eigenaar werd van het autobedrijf waar inmiddels twintig mensen werkten. Auto Versteeg Buurman BV was geboren. Waar het bedrijf begon met één merk, Simca, heeft Auto Versteeg Buurman anno nu meerdere merken, waaronder Citroën en Peugeot, de merken waar het bedrijf zich in Ede mee bezig houdt.

FAMILIAIR ,,De wijze waarop ons bedrijf is ontstaan, heeft zijn sporen nagelaten’’, vertelt Wouter Buurman, de zoon van Geurt Buurman.

,,Binnen het hele bedrijf hangt een familiaire sfeer, wat het bedrijf anders dan een familiebedrijf maakt. Hiermee wil ik zeggen dat iedereen er bij ons bij hoort. Deze sfeer komt onder andere tot uiting waar het gaat om vrijheid in handelen. Op iedere vestiging kan elke medewerker vrij met een klant werken zonder steeds met iemand te overleggen’’, vertelt Buurman, die zelf op zijn 16e begon met het poetsen van auto’s. Inmiddels is hij 26 jaar oud en is hij vestigingsmanager van het bedrijf in Ede.

FACELIFT Een van de eerste taken die hij uitvoerde, was het faceliften van de vestiging naar de huidige normen van Citroën. ,,We hebben onder andere de showroom aangepakt. Er is een verlaagd plafond in het pand gekomen, een zitje waar de klant op zijn gemak even kan wachten en een touchscreen waarop mensen zelf hun ideale auto kunnen samenstellen. De werkplaats heeft een upgrade gekregen op zowel het gebied van inrichting als hightech gereedschap en (meet)apparatuur.’’

'GRATIS AUTO' Dat Citroen niet zomaar het eerste de beste merk is, blijkt wel uit het feit dat dit jaar het honderdjarige bestaan van het van oorsprong Franse merk wordt gevierd.

,,Dat viert de klant uiteraard met ons mee’’, zegt Wouter Buurman. ,,We hebben het hele jaar acties. Ter gelegenheid van het jubileum van het merk lanceert Citroën de Collector's Edition 'Origins', verwijzend naar het rijke verleden van Citroën. Het merk legt de link tussen het verleden en het heden met unieke uitvoeringen."

Buurman vervolgt: ,,Als vestiging in Ede vieren we uiteraard mee. Zo adverteren we tijdens de Heideweek in deze krant. Mensen die naar onze vestiging komen met de advertentie krijgen gratis een auto van ons. Het gaat uiteraard om een miniatuur. Zolang de voorraad strekt geven we alle modellen die door de jaren heen gemaakt zijn gratis weg. Kom gezellig langs, en ervaar meteen de mooie 'Origins'- uitvoeringen of andere modellen met veel voordeel en stel zelf een auto samen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie