Afbeelding
Theo Beumer

Moorfielders kan P/D-wedstrijden degradatie niet meer ontlopen

25 augustus 2019 om 18:33 Honkbal

EDE Moorfielders heeft de honkbalcompetitie hervatting tweede klasse bij het Apeldoornse Robur'58 met 4-12 verloren.

Eip Janssen

Tropische temperaturen, het hitteplan dat weer in werking trad. In die omstandigheden moest Moorfielders de eerste van de twee slotwedstrijden in de reguliere competitie beginnen.

En ook nog in de wetenschap dat de strijd om P/D-wedstrijden degradatie naar de derde klasse bijna niet meer te ontlopen was. De 4-12 nederlaag tegen middenmoter Robur '58 was teleurstellend.

,,We kwamen slecht aan de start. Waar de pitching en het verdedigende veldwerk altijd vrij goed is, werden er zondagmiddag te veel fouten gemaakt", liet coach Max Verkleij (archieffoto tweede van links) na afloop weten.

Toch stond het na drie innings nog 2-2. Het verschil werd in de vijfde inning door de thuisploeg gemaakt.

,,Zij liepen uit naar een 5-2 voorsprong. Wel kwamen we in de volgende inning nog terug naar 4-5. De zevende inning was echter rampzalig", ging Verkleij verder.

Hij zag de thuisclub naar 4-10 uitlopen en in de achtste inning werd het nog 4-12.

,,We waren in het veld niet scherp genoeg. Moorfielders noteerde wel dertien honkslagen. Dat was nog een meer dan de thuisclub. Maar zij hadden het gelukt dat wij drie keer de honken bezet achterlieten. Het is zaak de verdediging op orde te krijgen", besloot de Edese coach.

Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij nummer vier op de ranglijst Wombats.  

De stand onderin is met nog een speelronde te gaan: Robur '58 heeft 12 punten, gevolgd door Caribe (10), Centrals (8) en hekkensluiter Moorfielders vier punten.

,,Er degradeert een ploeg na de P/D-wedstrijden. Hoe die precies gespeeld gaan worden wordt door ons uitgezocht", besloot Verkleij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie