Afbeelding
Robert Vos

Extra lokalen Coligny- en Davidschool

27 augustus 2019 om 14:15 Onderwijs

EDE Het gemeentebestuur gaat met spoed zoeken naar vier extra, tijdelijke schoollokalen voor de Koning Davidschool en de Louise de Colignyschool.

De schoolbesturen van CNS en SKOVV dienden op 18 april dit jaar een spoedaanvraag in om in het komende schooljaar alle leerlingen te kunnen huisvesten, die voor een belangrijk deel uit de nieuwbouwwijk Veluwse Poort afkomstig zijn. Het college van burgemeester en wethouders onderkent de noodzaak voor extra lokalen en dit leidt tot extra huisvesting bovenop de beschikbare capaciteit.

Hoe groot de vraag is, hangt af van het daadwerkelijke aantal leerlingen bij aanvang van het schooljaar en het moment waarop de leerlingen formeel worden geteld: op 1 oktober 2019. Het college kan verwijzen naar leegstand als die binnen de criteria van de regelgeving beschikbaar is voor medegebruik. Dit past ook binnen het uitgangspunt om maatschappelijk vastgoed zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Of verwijzing mogelijk zal zijn is pas met zekerheid te zeggen op 1 oktober 2019. Om geen tijd te verliezen, wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Als te zijner tijd wordt gekozen voor tijdelijke huisvesting dan zijn hieraan huurkosten verbonden van indicatief circa 200.000 tot 300.000 euro voor vier lokalen voor een periode van twee jaar. Die zouden gevonden kunnen worden op de huidige bestaande locaties van de scholen.

,,Maar wellicht ook op de voorgenomen locatie voor het permanente gebouw op het kazerneterrein. Daarnaast wordt nog breder gekeken naar andere mogelijke locaties, om te voorkomen dat tijdelijke lokalen op de voorgenomen locatie voor het permanente onderwijsgebouw de bouw daarvan eventueel gaan belemmeren", aldus Menno van Erkelens, woordvoerder van de gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie