Nederlands Kampioenschap Truck & Tractor Pulling in Wekerom

27 augustus 2019 om 17:24 Overig Deel je nieuws

De gehele Nederlandse top van alle Truck en Farmstockklassen reist 13 en 14 september af naar Wekerom voor het afsluitende Nederlands Kampioenschap. Gedurende het afgelopen seizoen hebben deelnemers zich kunnen kwalificeren door een van de landelijke wedstrijden te winnen. Door het grote aantal deelnemers in iedere klasse en het geringe aantal wedstrijden waar kwalificatie mogelijk is, zullen enkel de echte toppers voor de sleepwagen komen om te bepalen wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Truck of Tractor Pulling mag noemen in zijn of haar klasse. Kortom dé wedstrijd van het jaar voor de Trucks en Farmstock! 

Op vrijdagavond 13 september zullen de Truckklassen strijden om de felbegeerde Nederlandse titel en op zaterdag 14 september staan alle Farmstockklassen op het programma om uit te maken wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. Op beide dagen wordt er in diverse klassen gestreden om de felbegeerde Nederlandse titel. Binnen de standaardklassen doen veelal tractoren mee, welke ook nog voor dagelijkse werkzaamheden kunnen worden ingezet. Echter, gezien het niveau en de onderlinge strijd worden ook hier vaak al tractoren gebruikt die enkel nog voor de sleepwagen hun krachten laten zien. In de sportklassen rijden de meer opgevoerde tractoren en Trucks, maar in de Supersportklassen komen pas echt de brute PK’s over d baan, waarbij de vermogens richting of over de 2.000 pk gaan. Dit zorgt voor een geweld en show, welke zijn weerga niet kent.

Om van al deze krachtpatsers niets te hoeven missen, worden op het terrein drie grote LED-schermen geplaatst, waarop de standen, live-beeld, herhalingen en slow-motion beelden zijn te zien. Op deze manier hoeft u helemaal niets meer van de wedstrijd te missen! Voor de kinderen wordt er een kinderpark ingericht, waar zij zich uitstekend kunnen vermaken.

Op vrijdagavond 13 september begint de wedstrijd om 18.00 uur en zal rond de klok van 23.30 uur afgelopen zijn. Op zaterdag zullen de eerste deelnemers om 11.00 uur voor de sleepwagens verschijnen en is de laatste Nederlands Kampioen rond 20.00 uur bekend. De wedstrijd wordt verreden op het terrein aan de Lange Heideweg 8 in Otterlo. Entree is op beide dagen 15 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene. Parkeren is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie