Rondleiding Landgoed Hoekelum

28 augustus 2019 om 14:37 Recreatie Deel je nieuws

Rondleiding in de natuur? Wandel op woensdag 18 september mee met gidsen van St. Recreatie Veluwe-Vallei over Landgoed Hoekelum in Bennekom. 

Geniet van de natuur, ga wandelen met een gids! Rondleiding begint om 14.00 uur, start op de parkeerplaats aan de NOORDzijde van kasteel Hoekelum. Het adres is Edeseweg 124 in Bennekom. Deelname voor volwassenen kost 5.00 euro per persoon, voor kinderen kost de rondleiding 4.00 euro (per kind). De rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelen. De duur van de rondleiding is 1,5 uur. Na afloop is gelegenheid om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken in de kaasboerderij "Hoekelum". Aanmelden ter plaatse bij de rondleider. 


HET LANDSCHAP De hertog van Gelre had landgoed Hoekelum in leen. De gids van de Stichting Recreatie Veluwe-Vallei vertelt alles over de geschiedenis van het huis en de bewoners. Maar ook waarom het park rond het huis is aangelegd in Engelse landschap stijl, wat een wildwal is, waar een ijskelder voor diende en het prieel en nog veel meer. Natuur en geschiedenis in een rondleiding op een oude Gelderse buitenplaats!

Attentie: de wandeling gaat altijd door. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie