Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble
Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble A.W. Vos

Bennekoms Vocaal Ensemble is weer begonnen

28 augustus 2019 om 19:57 Muziek Deel je nieuws

Wij zijn het Bennekoms Vocaal Ensemble (BVE). Dinsdag j.l. zijn we, na de zomerstop, weer begonnen met zingen. Dat doen we natuurlijk graag, maar anderen laten meegenieten is wellicht een nog mooiere ervaring. De plannen voor dat meegenieten liggen in grote lijnen al klaar. Zo is er in de eerste plaats de jaarlijkse traditie van onze Avondmuziek in het vroege voorjaar. Onder leiding van onze vaste dirigent, Gert Winkelhorst, zijn we hiervoor al begonnen met prachtige muziek van Joseph Haydn, Heinrich Schütz en Johann Krieger.

Maar u kunt al eerder naar ons komen luisteren. Op zondag 27 oktober hopen we mee te werken aan de gezamenlijke Hervormd / Gereformeerde avonddienst in de Oude Kerk van Bennekom. In overleg met ds. Anne Verbaan hopen we er een mooie cantatedienst van te maken, met vocale muziek van o.a. Dietrich Buxtehude en een fraai Unser Vater van Gottfried August Homilius.

Nu denkt u misschien: 'Ja, mooie muziek om naar te luisteren, maar eigenlijk is het nog mooier die muziek zelf te kunnen maken.' Nou, dat kan! Zo aan het begin van het winterseizoen is dit een unieke gelegenheid aan die wens gehoor te geven. Hierboven heeft u al een indruk gekregen van ons repertoire, globaal samen te vatten als kerkmuziek uit de 16e tot en met de 19e eeuw.

Wie een beetje thuis is in deze muziek weet dat het vooroordeel 'ouderwets, zwaar en moeilijk' absoluut onjuist is. Het is levende muziek die de eeuwen doorstaan heeft, levendig en soms zelfs lichtvoetig en zeker niet moeilijker te zingen dan de moderne, populaire muziek met die vaak lastige ritmes.

Kom gerust eens kennismaken. We repeteren op dinsdagavond, om de veertien dagen, in de oneven weken, van 20.00 tot 22.00 uur, in de Broek-Akker, Hof van Sint Pieter 41, Bennekom.

Kijk voor meer informatie op de website, waar u ook fragmenten uit ons repertoire kunt beluisteren.

Hartelijk welkom en... zing mee met het BVE!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie