Kinderkoor op de beroemde trappen van het concertgebouw
Kinderkoor op de beroemde trappen van het concertgebouw koorschool midden - gelderland

Kinderkoor Koorschool start nieuwe seizoen

29 augustus 2019 om 13:10 Muziek Deel je nieuws

Kinderkoor komend seizoen 2 maal in het Concertgebouw A’dam.

Hou je van zingen? Samen met vriendjes of vriendinnetjes in een heus en serieus kinderkoor? Optreden voor publiek? Applaus krijgen?
Dan is ons Kinderkoor wat voor jou. We willen jou helpen beter te zingen, heel goed te worden in wat jij leuk vindt, samen met leeftijdsgenootjes muziek te maken, als een echte ster op te treden tijdens concerten voor publiek, zelfs in de grootste concertzalen van ons land. Daarom noemen we ons een Koorschool, omdat het zingen in een koor bij ons voorop staat en we je echt iets willen leren en omdat dat de manier is waarop we naar buiten treden. Maar je kunt bij ons ook solo’s zingen als je dat kunt en durft.

Zingen in een koor is hartstikke fijn; niet iedereen kan nu eenmaal zo goed zingen dat je direct als solist op tv bij de ‘voice kids’ komt. En dat hoeft ook niet. Zingen in een koor met andere kinderen die dat ook leuk vinden is een mooie veilige start. Van daaruit gaan we aan het werk met jouw stem, en je helpen beter te worden met wat jij kunt.

Maar je leert niet alleen heel goed zingen, je leert bij ons ook noten lezen, ritme klappen, partituren lezen (Algemene Muzikale Vorming) en allerlei leuke liederen, soms gemakkelijk, soms wat moeilijker, in allerlei talen en stijlen, van leuke kinderliederen tot musical en klassiek. Sommige liederen worden begeleid door een piano of soms werken we met een echt groot symfonie orkest. Dit schooljaar zijn er verschillende optredens, waaronder bij ons eigen Kinderkoorfestival in februari en een festival in België. Daarnaast zing je in het beroemde Concertgebouw in Amsterdam samen met andere koren en voeren we met alle leerlingen van de Koorschool de Messiah van Handel en het Requiem van Mozart uit.
Ben je een jongen of een meisje? Geen probleem, want beide soorten zijn er al; je kunt dus zo aansluiten. En als je twijfelt of je dit wel kunt; we zijn er om je te helpen.

Waar? 
Vrije School, Nachtegaallaan, Ede

Wanneer?

Dinsdag
6-7 jarigen: 15.30 – 17.45 uur
8-12 jarigen: 17.45 – 19.00 uur

(de leerlingen van 8-12 jaar hebben om de week op donderdag een extra koorles voor de grote producties) 

Interesse? info@koorschoolgelderland.nl  // 06 10 777 339 // of kom naar de lessen en probeer het een paar keer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie