De Australiër Zakaria Dempster won de sprint van Martijn Budding.
De Australiër Zakaria Dempster won de sprint van Martijn Budding. Ted Walker
PREMIUM

Veenendaal - Veenendaal wijzigt koers

31 augustus 2019 om 06:08 Wielrennen

VEENENDAAL Wie vorige week bij de Veenendaal - Veenendaal Classic was, kan wel eens getuige zijn geweest van geschiedenis. Zo heeft het er alle schijn van dat de volgende editie volledig anders wordt. Dit heeft te maken met een nieuwe wedstrijddag en mogelijk zelfs met een nieuwe voorzitter. ,,Op de achtergrond heeft iemand meegelopen en met hem bespreken we de mogelijkheden." 

Jeroen van der Veer

De redactie selecteert wekelijks een aantal verhalen uit de regio waarvan wij denken dat ze het lezen waard zijn.

Namen wil huidige voorzitter Job van Schuppen nog niet noemen, maar hij is serieuzer dan ooit met een opvolger bezig. De man die al ruim dertig jaar betrokken is bij Veenendaal - Veenendaal wil een stapje terug doen en die mogelijkheid lijkt er nu te komen. ,,We willen de mogelijke opvolger nog even uit de wind houden, vandaar dat we niet ingaan op namen. Maar het klopt, er lijkt een geschikte kandidaat te zijn."

Hij, want Van Schuppen kon wel bevestigen dat het een mannelijk persoon uit de regio was, krijgt een mooie taak. Veenendaal - Veenendaal kan wel een kwaliteitsinjectie gebruiken en dat gaat hoogstwaarschijnlijk ook gebeuren. Afgelopen woensdag denderden de wielrenners door de straten van Veenendaal en omstreken, maar de echte toppers ontbraken. Dit kwam door het drukke schema van de sporters en daarom wil de organisatie van Veenendaal - Veenendaal het evenement naar voren halen. De eendagskoers mikt op begin mei en de organisatie wacht nu op groen licht van wielerbond UCI, die eind september meer duidelijkheid kan en gaat geven.

,,Het evenement zelf staat als een huis", aldus Van Schuppen. ,,Met toch wel beperkte middelen lukt het ons elk jaar weer. Woensdag was een schitterende dag met erg veel mensen langs de kant. Jammer dat het niet op televisie is geweest, want het was een spannende race."

GEMISTE KANS Uiteindelijk wam Australiër Zakaria Dempster als eerst over de finish op de Kerkewijk, nadat hij Veenendaler Martijn Budding in de sprint versloeg. Daar waren voor het eerst sinds jaren geen televisiebeelden van en dat had te maken met de financiën. Door het faillissement van één van de hoofdsponsoren moesten er keuzes gemaakt worden. ,,Dit evenement zijn we ooit begonnen om Veenendaal te promoten en daarin zijn we geslaagd", benadrukt Van Schuppen. ,,Nationaal en internationaal: iedereen kent inmiddels deze klassieker. Het is dan doodzonde dat het niet live op televisie komt en ik zie dat echt als een gemiste kans voor Veenendaal. Hopelijk krijgen we het volgend jaar wel weer voor elkaar."

De komende editie, inmiddels alweer de 35e, zal er daarom ook anders uit gaan zien. Met hopelijk voor de organisatie een nieuwe datum -en daardoor een sterker deelnemersveld- en mogelijk met een nieuwe voorzitter. ,,We zijn nu met de kandidaat in gesprek. Het is een sportieve man, die bekend is in dit wereldje. Het was een verdienstelijke amateurrenner en schaatser. Op de achtergrond blijf ik, zolang de gezondheid het toelaat, betrokken. Maar hopelijk gaat hij de kar trekken. We hebben in ieder geval al mooie plannen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie