Buurtspraak 2018 Edesche Concertzaal
Buurtspraak 2018 Edesche Concertzaal Bernard Mallo

Buurtspraak genomineerd voor Gelderse Gouden Roos 2019

30 augustus 2019 om 09:20 Historie Deel je nieuws

De Buurtspraak van de Buurt Ede en Veldhuizen is één van de bijna 30 genomineerden voor Gelderse Gouden Roos 2019. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door de coöperatie Erfgoed Gelderland waar zo’n 185 erfgoed organisaties samenwerken, kennis delen en erfgoed presenteren.

Alle genomineerden dingen mee naar de publieksprijs en ook u kunt hiervoor uw stem uitbrengen. Dat kan tot en met  4 oktober. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs. U kunt op meerdere projecten een stem uitbrengen. Per e-mailadres is één stem per project toegestaan. Uitgebrachte stemmen zijn niet direct zichtbaar op de website. Pas na controle op geldigheid worden de aantallen aangepast. Via de website van Erfgoed Gelderland kunt u met uw steun deze nominatie ondersteunen: www.erfgoedgelderland.nl/gelderseroos

Om het levend erfgoed van de Buurtspraak Ede en Veldhuizen nog meer zichtbaar te maken is deze nominatie een bijzondere gebeurtenis. Die naast het feit dat op 19 september a.s. de Buurtspraak ook officieel wordt bijgeschreven als Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland als onderdeel van het internationale UNECSO verdrag het belang van dit lokale erfgoed onderstreept. Deze erkenning als tijdens met een speciaal programma in een Buitengewone Buurtspraak ’s-avonds in Cultura worden ondertekend.

Als Buurtbestuur hopen wij ook vanuit de Edese samenleving op veel steun voor deze bijzondere nominatie. Via de website van de Buurt www.buurt.ede-en-veldhuizen.nl vind u meer informatie voor de Buurtspraken 2019.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie