Vrijwilligers aan het repareren
Vrijwilligers aan het repareren Ad de Bruin

Flitsende start nieuw seizoen Repair Café Ede

30 augustus 2019 om 10:13 Nieuws Deel je nieuws

Repair Café Ede heeft na de zomer een flitsende start met maar liefst drie reparatiebijeenkomsten in de maand september. Inwoners van Ede zijn van harte welkom voor alle mogelijke reparaties op kleding, (elektrische) apparaten en speelgoed.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en een deskundige vrijwilliger gaat – eventueel samen met de bezoeker - aan de slag. En met succes, bijna 70 procent van de aangeboden goederen wordt gerepareerd!

Er worden in Nederland veel spullen weggegooid waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Repair Cafés geven spullen een tweede leven en dat is belangrijk in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Repareren is goed voor het milieu en daarnaast goed voor de portemonnee.

De Repair Cafés zijn laagdrempelig en vervullen daarmee een sociale functie in de wijk. Er is koffie en thee voor als mensen even moeten wachten en er is altijd tijd voor een praatje. Van iedereen die het Repair Café bezoekt, wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Onder andere door deze vrijwillige bijdrage kan het Repair Café haar werk blijven doen.

De reparatiebijeenkomsten vinden plaats op donderdagmiddag 12 september van 13.00 tot 15.30 uur in buurthuis De Meerpaal, op zaterdagochtend 21 september van 10.00 tot 12.30 uur bij Meet Inn en op 28 september van 10.00 tot 15.00 uur bij bouwmarkt Praxis in Ede. Voor adresgegevens en meer informatie, zie www.repaircafe-ede.nl

reparatiebijeenkomst
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie