Afbeelding
Marieke Driessen

Lunteren vertegenwoordigd op EK kanopolo

30 augustus 2019 om 12:32 Overig

LUNTEREN In de universiteitsstad Coimbra in Portugal wordt op dit moment het relatief onbekende EK kanopolo gevaren. De Lunterse Frieda Elzenaar gaat een paar keer per week met de fiets naar het station (3,5 kilometer), vervolgens met de trein naar Amersfoort en daar met een geleende fiets naar de Stuw. Aldaar is het clubhuis van de Amersfoortse kanovereniging Keistad.

Kanopolobootjes zijn kajaks en op een klein veld op het water, in dit geval de Eem, wordt er 5-tegen-5 gevaren. Het doeltje hangt in de lucht en een wedstrijd duurt tweemaal 10 minuten.

Samen met Monique de Waal speelt ze in jong oranje, ofwel de dames onder 21. Het is nog een jong team dat sinds dit seizoen samenspeelt. Na diverse internationale toernooien (Charleroi, Essen, Mechelen en Dikkebus) is het nu tijd voor het officiële EK in Portugal. Nederland is met vier teams aanwezig. De podiumkansen voor de onder 21 dames zijn niet heel groot, maar de 'jongetjes' zijn zeker in de race voor een podiumplek. Op YouTube zijn de wedstrijden live te volgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie