Theo Beumer

Nieuw koningskoppel laat voor het eerst van zich horen bij Advendo'57

31 augustus 2019 om 17:56 Voetbal

EDERVEEN In de gouden jaren negentig vormden Hans van Ginkel en Manfred Knevel het koningskoppel bij Advendo'57. Ongeveer een kwart eeuw verder hadden zowel Tom van Ginkel als Dejan Knevel met een doelpunt een aandeel in de 2-4 zege op Alverna in Wijchen.

De nog jonge Knevel is officieel nog bij de Onder 19 ingedeeld. Omdat er ruim een handvol spelers naar de Oud Lunterse Dag gingen, moest trainer Jan Fluit een beroep doen op de nog jonge Knevel.

Die zat de eerste helft nog op de bank. Hij viel in voor Niels van Ginkel, die net als Mark van Kessel halverwege werd gewisseld om ook het voetbaltenue om te wisselen in de boerenkiel en klompen. Van Kessel (op archief foto) had met een kopbal uit een voorzet van Corné Bruggeman de Ederveners op 0-1 gezet. Op slag van rust kwam de vierdeklasser met het eerste schot op doel op gelijke hoogte.

In het tweede bedrijf had Advendo een overwicht en de nodige kansen. Pas toen Alverna met tien man verder moest, kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Een lange uittrap van de nieuwe doelman Ewald van Manen wist Dejan Knevel net met de punt van zijn schoen over de Alverna doelman te wippen.

Met een wreeftrap wist Tom van Ginkel, die zich in de basiself lijkt te spelen, de 1-3 te noteren. Dirko Bos werkte nog de 1-4 binnen. Alverna kon nog terug doen: 2-4. Intussen was de ook 16-jarige Luuk van Ginkel, ook een zoon van, ingevallen.

,,Positief was ook dat David Duijts na een blessure van meer dan een jaar, weer een helft heeft mee gedaan'', merkte Jan Fluit op. ,,Omdat er veel nieuwe jongens zijn, is het nog zoeken naar de juiste basiself.''

Misschien nog niet direct, maar het kan niet missen dat dit op termijn met opnieuw het koningskoppel Van Ginkel en Knevel zal zijn.