Theo Beumer

Fortissimo haalt uit in tweede helft

31 augustus 2019 om 18:33 Voetbal

EDE Fortissimo liet in de tweede helft zien dat de ambities op een goed seizoen hoog zijn.

Eip Janssen

Het Arnhemse De Paasberg werd uiteindelijk met 5-2 verslagen.

,,Wat een verschil met de eerste helft. Een 0-1 achterstand bij rust. Ik heb er geen woorden voor. Het was allemaal zo slap. De ploeg dacht zeker na de goede oefenwedstrijden en winst op de derdeklassers OVC'85 en Redichem dat maximaal tachtig procent voldoende was. En als je dan ook de gemaakte afspraken nog niet nakomt", bromde Fortissimo trainer Paul Bremer.

In de tweede helft liep het veel beter en was eenrichtingsverkeer op de Arnhemse doelman aan de orde.

..We kregen zoveel honderd procent kansen. Maar het duurde tot de vijfenzestigste minuut alvorens het 1-1 werd. Uit een scrimmage wist Anass El Hassnaoui de gelijkmaker te produceren", ging de trainer verder. Een reden voor de Edenaren de aanvallend ingestelde wisselspeler Didier Pol in te brengen.

En wat niemand op Sportpark Hoekelumse Eng verwachtte gebeurde een minuut later. Een keer kwam De Paasberg in de tweede helft voor het Edese doel en het was 1-2.

In het laatste deel van de wedstrijd stelde Fortissimo orde op zaken.

,,De 2-2 (Anass El Hassnaoui) kwam uit een wegens hands toegekende strafschop. Hij scoorde ook de 3-2 waarna de van Blauw Geel '55 overgekomen Arvin van Beek de eindstand op 5-2 bepaalde", besloot Paul Bremer.

SDS'55 eveneens uitkomende in de vierde klasse bij Fortissimo behaalde een keurig 2-2 gelijkspel bij derdeklasser Terschuurse Boys.

,,Of ik tevreden ben? Uiteindelijk wel maar wij stonden wel met 0-2 voor. Gaandeweg de tweede helft zag je dat Terschuurse Boys al meer trainingsarbeid in de benen had. Met de 2-2 kan ik wel leven", aldus de nieuwe SDS '55 trainer Ronald Tulen.

Waar de trainer meer moeite mee had was het gegeven dat hij slechts drie spelers mocht wisselen.

,,Ik zie de beker echt als een oefenwedstrijd. Je wilt zoveel mogelijk spelers leren kennen. Ik snap echt niet dat de KNVB bij amateurbekerwedstrijden geen vijf wissels toestaat", ging Tulen verder.

Hij zag zijn ploeg, nog zonder de geblesseerde Jos van Roekel met een 0-1 voorsprong in Terschuur gaan rusten.

,,Het doelpunt werd gemaakt door Albert Schregardus die liever 'Appie' wordt genoemd. Hij speelde vorig jaar nog in het tweede. Hij is heel doelgericht. Ook de 0-2 net na rust kwam op zijn naam. Daarna was het tegen houden en kon de gelijkmaker niet uitblijven. Dat die drie minuten voor tijd viel was niet onverdiend", besloot Tulen zijn terugblik.

Blauw Geel '55 dat dit seizoen in de derde klasse uitkomt had een walk-over bij Juliana'31 in Malden. De Edenaren wisten zonder groots te spelen een 0-6 zege te behalen.

,,Deze zege was zeker niet geflatteerd. En dat terwijl wij nog lang niet over alle selectiespelers kunnen beschikken", opende assistent-trainer Robert van den Ham.

,,Waarom ik aan het woord ben? Hoofdtrainer David Wagensveld had dit even aan mij gedelegeerd om de maag te vullen. En ook een leuke ervaring", grapte de assistent.

Van den ham bleek een man die de humor niet schuwde.

,,Wie onze uitblinker was? Zonder twijfel doelman Johan van der Wekken. Hij kreeg een bal op het doel en stopte die zonder morren."

Het gaf al aan dat Blauw Geel '55 zonder al te veel inspanning een simpele eerste beker zege behaalde.

Voor de Edenaren scoorden Richard Meurs (0-1), Romin Ahmadi (0-2 en 0-3), Jeffrey van Engelshoven (0-3), Simon Kooiman (0-5) en Jeremy de Jager (0-6).