Janco Heimgartner met pet.
Janco Heimgartner met pet. Theo Beumer

Harskamp komt tekort: ´Tegenstander was al veel verder´

31 augustus 2019 om 19:02 Voetbal

HARSKAMP De plaatselijke vierdeklasser leed op eigen veld een 1-7 nederlaag tegen het Nijmeegse Quick 1888

Eip Janssen

ERVARING Bij de thuisclub een trainer op de bank (Janco Heimgartner, red) die bij veel clubs in de keuken heeft gekeken. De voormalige doelman speelde bij SDV Barneveld, Spakenburg, AGOVV, DOVO, FC Lienden en SDC Putten. Als hoofdtrainer was hij werkzaam bij Rood Wit '58 (Putten), Otterlo (tweede helft seizoen 2009/201), SV Candia '66 (Rhenen) en SDV Barneveld A1.  

Op het Sportpark 't Meuleveld is ten opzichte van afgelopen seizoen veel veranderd. Door zelfwerkzaamheid is de accommodatie een sieraad. De vroeger altijd al gezellige bestuurskamer is anno september 2019 mooi. Ook aan de overige ruimten is volop aandacht geschonken.

,,Daar hebben deze zomer vele vrijwilligers behoorlijk wat vrije tijd ingestoken. De renovatie clubhuis S.V. Harskamp (juli en augustus) werpt zijn vruchten wel af. Onze leden hebben, ongeacht hun oorspronkelijke beroep, echt geen twee linkerhanden", aldus Dirk van Wikselaar.

Een voorzitter (Dirk van Wikselaar) die zijn humor in de zomer dus niet heeft verloren. En, ja de trouwe supportersschare was er ook weer. Ongeacht de prestaties volgen zij door weer en wind de manschappen. Menig vierdeklasser zal jaloers zijn op zulke trouwe clubmensen.

Maar op sportief gebied is er dus ook wat veranderd. Barnevelder Janco Heimgartner (48) heeft als technisch verantwoordelijke man het stokje over genomen van Wageninger Bob Jansen.

Kortom de plaatselijke trots wil met nieuwe elan het voetbalseizoen 2019/2020 starten.

GEEN BETALING Maar wat niet is veranderd is de geest van de club. Met een vrijwel ongewijzigd selectie waar betalen uit den boze is wordt gestart. Bij Harskamp moet het een eer zijn om te spelen en anders maar niet. Een soort amateurisme wat je nog zelden treft maar een verademing is ten opzichte van plekken waar de hoofdsponsor regeert. En dat dan de prestatie misschien wat achterblijven zij zo. ,,Je weet dat als je niet betaalt, spelers snel voor een andere club kiezen. Maar de sfeer die hier rond de club hangt is voor mij een uitdaging", aldus Heimgartner.

,,Ik ben weer fit. Elke wedstrijd die we nu spelen moet dat beter worden. Uiteindelijk is het doel om er in de eerste competitiewedstrijd tegen Vierhouten'82 te staan", vult Lars van Wikselaar aan. De talentvolle middenvelder, inmiddels 28 jaar denkt zijn ploeg boven in het rechterrijtje kan meedraaien.

,,Dat geloof ik ook, zelfs het linkerrijtje is volgens mij haalbaar. Maar dan moet de groep wel heel blijven. Wij hebben niet zoals andere clubs de posities dubbel bezet. Hoe ik wil gaan spelen? Vanuit een goede organisatie en gebruik maken van ieders persoonlijke sterke punten. Daarom zijn deze bekerwedstrijden zo belangrijk. Een wedstrijdspelen leert mij soms meer dan een training", is Heimgartner duidelijk.

,,Ik weet dat de buitenwacht het bekervoetbal als veredelde oefenwedstrijden ziet. Spelers soms zeggen: verder komen, liever niet, dat scheelt een vrij weekeinde of training. Maar zo denk ik er niet over. In het veld wil je gewoon winnen. Een basis leggen voor een goed vervolg. Ik baalde zelfs dat ik de 2-3 niet scoorde. Ik kreeg veel te veel tijd om na te denken. Dat krijg je normaal nooit", knipoogt Lars van Wikselaar na afloop.

AFGETROEFD Het duo ziet dat Harskamp met een snelle counter een 1-0 voorsprong (Jordy van de Krol) neemt. De gasten schroeven het tempo wat op en gaan met een 1-3 voorsprong rusten.

,,Het werd in de tweede helft, mede doordat nog meerdere spelers weinig trainingsuren in de benen hebben, uiteindelijk 1-7. Deze ploeg (Quick'1888) was al veel verder. Maar we hebben nog even voordat de competitie begint. De goede wil is er, nu de uitvoering nog", meent de Harskampse trainer.

,,Ik heb inderdaad mijn UEFA C diploma. Maar dit seizoen wil ik mijn beste krachten nog aan Harskamp geven. Daarna zie ik wel verder. Met Janco Heimgartner hebben we een goede opvolger voor Bob Jansen. Beiden denken vanuit een goede organisatie punten te willen aan. Ik wil daarin een belangrijke schakel zijn. Deze competitie met veertien ploegen waaronder een aantal voor mij onbekende tegenstanders is een ongekende uitdaging:", besluit middenvelder Lars van Wikselaar gedreven.   

Afbeelding
1-0
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie