Afbeelding
Albert Willemsen

Kersverse vader Jeroen Spies telt zes doelpunten

31 augustus 2019 om 19:46 Voetbal

EDE Jeroen Spies werd donderdag de trotse vader van zoon Yaiden. Zaterdag zat de trainer als vanouds op de bank om zijn DTS Ede met 6-0 te zien winnen van DCS.

,,Ik ben teveel voetbaldier om thuis te blijven. Ik stond te popelen om te gaan. En het belangrijkste was dat het goed gaat met moeder en zoon. Het was geen probleem even weg te zijn'', opent Spies, die zaterdag handen tekort kwam om alle felicitaties in ontvangt te nemen.

Ook wat de bekerwedstrijd betreft kon de inwoner van Veenendaal gefeliciteerd worden. ,,Zo'n uitslag geeft toch vertrouwen. De 1-0 viel pas op slag van rust door Jamal Ouassif. Daarvoor misten wij dotten van kansen. Aan de andere kant redde doelman Robin Franken ons ook een aantal keer.''

Na de rust liep DTS Ede via doelpunten van Remco Speelziek, Jasper Verstraten, Michel Hol, weer Ouassif en Jeffrey Arends uit naar 6-0 tegen de zondagtweedeklasser uit Zevenaar. ,,Het klassenverschil was te groot'', had Spies gezien.

,,Sinds deze week heb ik met het trainen weer het idee dat we naar het niveau van vorig jaar gaan. De eerste weken en ook in de oefenwedstrijden was het zoeken naar automatismen. Ook hadden een aantal spelers nog wat pijntjes. Daardoor moesten andere spelers noodgedwongen wat langer meedoen.''

,,De komende bekerwedstrijden en (extra) oefenwedstrijden moeten zorgen dat er een aantal spelers weer meer ritme krijgen. Daarna is het toewerken naar een basisformatie. Maar zover is het nu nog zeker niet'', besluit Jeroen Spies.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie