Ilse van der Zanden
Ilse van der Zanden Geert Nieuwenhuis

Dames DTS Ede winnen eerste bekerduel (9-0)

31 augustus 2019 om 20:49 Voetbal Deel je nieuws

v.v. Winsum Vr1 was vandaag de eerste tegenstander van regerend landskampioen DTS Ede. Na een tocht van ruim 200 kilometer(!) kwamen de tegenstanders aan vanuit noord Groningen. Dit elftal speelt momenteel in de eerste klasse en was als verwacht niet opgewassen tegen het team van coach Linda Helbling. Na de aftrap nam DTS direct de regie over en stond na 45 minuten met 4-0 voor door doelpunten van Carolien Filippo, Dominique van Wensveen, Ilse van der Zanden en een eigen doelpunt. De score had veel hoger kunnen zijn maar de keepster van v.v. Winsum stond een wereldpartij te keepen. Daarbij ook geholpen door paal en lat.

Na rust opnieuw éénrichtingsverkeer en werd de score opgeschroefd naar een uiteindelijke eindstand van 9-0 met doelpunten van Kirsten Koopmans, Joëlle de Bondt, Eveline Zech, Jill Pijnappels en opnieuw Dominique van Wensveen.

Volgende week zaterdag moeten de dames zelf de bus in voor een lange reis. De tegenstander is dan in Friesland s.c. Stiens Vr1.

S.c. Stiens won vandaag de andere bekerwedstrijd uit bij Sporting'70 met 1-3.
Foto's: Geert Nieuwenhuis