Zondagclubs kopje onder

1 september 2019 om 17:28 Voetbal

EDE Zowel FC Jeugd als Edesche Boys gingen in de eerste ronde KNVB-beker district Oost kopje onder.

FC Jeugd verloor in een doelpuntrijk duel tegen het eveneens in de derde klasse uitkomende Beuningse Boys met 4-7. Edesche Boys zag vierdeklasser CHRC (Heelsum) met 3-1 de thuiswinst behalen.

Toch waren beide trainers Mohammed Mouhouti (FC Jeugd) en Frank Koch (Edesche Boys niet ontevreden na afloop.

,,We zitten in de voorbereidingsfase. Zeker tien en misschien wel twaalf selectiespelers waren nog niet aanwezig. Maar degenen die er wel waren, en ook de gastspelers uit andere teams verdienen een compliment voor de wijze waarop is gestreden", gaf Mouhouti aan.

,,Edesche Boys was eigenlijk pas in de tweede helft compleet. Een aantal spelers had eerst andere (werk)- verplichtingen. Tegen CHRC waren we in de tweede helft echt de betere ploeg. Dat geeft hoop voor de toekomst", aldus Frank Koch.

Op sportpark Hoekelumse Eng leek Beuningse Boys de thuisclub te overspelen. Kans op kans was niet aan de gasten besteed. Slechts Lars van Mil scoorde.

Nadat ook FC Jeugd via Sergen Tomruk van zich liet horen werd het 0-2. Hands van Mohamed el Hassnaoui in het strafschopgebied betekende een strafschop. Daar wist Glenn Muller wel raad mee. Invaller-doelman Adem Durmus, die overigens meerdere kansen onschadelijk maakte, was kansloos.

Sergen Tomruk zorgde voor de 1-2 ruststand. Waarbij moet worden aangetekend dat FC Jeugd ook de nodige kansen liet liggen. Maar ook de aantekening dat de nog niet ingespeelde ploeg van Mohammed Mouhouti soms aardig combinatie voetbal liet zien. De Edese coach wist zijn manschappen met positieve coaching daartoe aan te zetten.

In vijf minuten na rust de rust ging het bij FC Jeugd even fout. Verdedigingsfouten betekende al snel 2-6. De 2-4 werd ingetikt door Achraf Benahmed.

Een prachtige vrije trap van Ümit Senyer werd gekeerd. Enis Baykin was alert en scoorde de 3-6.

Met nog twintig minuten te spelen golfde het spel op en neer. Na de 3-7 zette Achraf Benahmed de 4-7 eindstand op het prachtige scorebord.

Edesche Boys ging met een 3-0 achterstand de rust in.

,,Het was van beide zijden een matige wedstrijd. Een scrimmage voor ons doel en beide spelers vielen op de bal. De scheidsrechter zag daarin hands en de thuisclub benutte de strafschop:1-0. Bij de 2 en 3-0 waren we verdedigend niet scherp. Inmiddels waren er wat spelers gearriveerd en in de tweede helft zijn we met drie spitsen gaan spelen", keek Koch terug,

Hij zag zijn ploeg domineren maar de vele honderd procent kansen onbenut latend.

,,De 3-1 kwam op naam van Hamza Khamal. Een prachtige veldgoal", glimlachte Frank Koch.

Verder liet de thuisclub het niet komen.

,,Toch ben ik niet ontevreden. De voorbereiding loopt wat moeizaam omdat steeds weer spelers instromen. Maar goed, 22 september moeten we er staan. Er is nog even tijd", besloot de nieuwe Boys trainer.