Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Archief BDUmedia

Zorgen over verstoring stoffelijk resten

2 september 2019 om 19:27 Politiek

EDE De Dorpsraad Bennekom, SME, Oud Bennekom en particulieren met grafrechten strijden volgens raadslid Gert Jan Koster van de fractie GemeenteBelangen tegen de uitvoering van het beheersplan begraven omdat dat volgens hen in strijd lijkt met de Erfgoednota. Daarnaast zijn er zorgen over de stoffelijke resten die door het rooien van de bomen verstoord dreigen te raken.

Koster wil er via raadvragen achter komen hoe het Edese gemeentebestuur hier rekening mee houdt. Ook wil het raadslid weten of de betrokken wethouders op de hoogte van elkaars plannen zijn op de begraafplaats Bennekom. Het beheersplan begraven stuit bij veel anderen op bezwaren tegen bomenkap en andere aanpassingen die zonder overleg met de betrokken partijen tot stand lijken te komen en uitgevoerd dreigen te worden.

,,Is het college bekend met deze bezwaren en herkent zij dit beeld. Kan het college aangeven hoe betrokken partijen deelnemen of participeerden?", vraagt Koster zich af. De begraafplaatsen zijn opgenomen als beleidspunt in de Erfgoednota, waarin is afgesproken dat er in 2020 geld en tijd vrijgemaakt wordt om het monumentale aspect van de begraafplaatsen te bekijken. ,,Is dit nog steeds de intentie? En zo ja, waarom lijkt de uitvoering nu zonder inspraak en toetsing aan het monumentale aspect te beginnen." 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie