Competitie-indeler Sjoerd de Rave (rechts) huldigt clubkampioen Martijn Pauw.
Competitie-indeler Sjoerd de Rave (rechts) huldigt clubkampioen Martijn Pauw. Martin Markering

Bennekomse schakers trappen af voor nieuw seizoen

3 september 2019 om 10:15 Overig

BENNEKOM De schakers van BSV Bennekom staan gereed voor een nieuw seizoen. Maandag was de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Tijdens deze bijeenkomst werd clubkampioen Martijn Pauw gehuldigd en werd Martin Markering benoemd tot penningmeester. Hij had al de portefeuille wedstrijdzaken intern. Markering volgt Benno van der Veen op. Rini Kreeft werd formeel interim secretaris en houdt onder meer wedstrijdzaken extern in portefeuille

Martin Markering gaat de indeling van de interne competitie regelen, deze start maandag 9 september in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom. Elke schaker is welkom. Nieuwe leden mogen een maand kosteloos mee doen.

ÉÉN GROEP Doel van de ALV was vooral ook met een frisse neus het nieuwe seizoen starten. Zo stelde het bestuur, onder leiding van de herkozen voorzitter Teunis Bunt, voor het competitiesysteem opnieuw enigszins aan te passen. Uiteindelijk werd besloten de competitie in één groep te spelen in drie cycli en over totaal 26 ronden. Daarna komt er een kampioen voor de A-spelers en de B-spelers.

Er wordt telkens om 20.00 uur afgetrapt. Wel is vereist dat de spelers zich uiterlijk tien minuten eerder in De Commanderij melden. Dat kan ook telefonisch of via een sms onder nummer 06-23121195 of 06-51601673.

Naast deze competitie is er een Rapid-competitie. Drie keer worden drie partijen in de voorronde gespeeld, gevolgd door de finale in groepen van zes spelers aan het einde van het seizoen

TOERNOOIEN Behalve twee trainingen van internationaal meester Herman Grooten, gesponsord door Slothouber Ontwikkelingsmaatschappij uit Oosterbeek, zijn er twee toernooien waar de snelschaaktitels van BSV en van Bennekom de inzet zijn. Zaterdag 7 december is het landelijke AH Bennekom-schaaktoernooi. En maandag 21 oktober het 38e Jeugdschaaktoernooi. Maandag 30 december is het jaarlijkse zogeheten Oliebollentoernooi.

BSV Bennekom gaat opnieuw met een team uitkomen in de landelijke derde klasse. Die start zaterdag 26 september. In de regionale competitie wordt met drie teams deelgenomen.

JEUGD De jeugdgroep van BSV Bennekom gaat ook op maandag 9 september van start. Nieuwe jeugdleden van circa 6 tot 15 jaar zijn welkom. Zij kunnen meespelen in de competities. De jeugdgroep schaakt altijd op maandagavond van 18.45 tot 20.00 uur in gebouw De Commanderij.

Pas beginnende jeugdschakers krijgen les. Voor de iets gevorderde schakers is er schaakinstructie volgens het zogeheten Stappenplan. Hierdoor wordt de speelsterkte stapsgewijs omhoog gebracht. 

Belangrijk voor de jeugdleden is hun onderlinge competitie: Spanning en plezier tijdens de partijen, daar gaat het om. Het is mogelijk om een aantal keren mee te doen, zonder meteen lid te worden.

Meer inlichtingen bij jeugdleider Jan Wouters, telefoon 0318-41 62 80 of in de speelzaal.

Bron: BSV Bennekom


 

Voorzitter Teunis Bunt (links) bedankt de scheidende penningmeester Benno van der Veen.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie