Afbeelding
heliflight.nl

Bedrijventerrein De Stroet 7,5 hectare groter

3 september 2019 om 16:36 Nieuwbouw

LUNTEREN Bedrijventerrein De Stroet langs de A30 bij Lunteren wordt aan de oostkant ongeveer 7,65 hectare uitgebreid. Klimaatadoptatie, groene inrichting, biodiversiteit en natuurinclusief ontwerpen zijn kernwoorden bij de uitgangspunten die het gemeentebestuur dinsdag vastlegde.

,,Ik heb er persoonlijk nog geen negatieve geluiden over gehoord", licht wethouder Willemien toe. Het gaat onder meer om uitbreiding van bedrijven die reeds gevestigd zijn op De Stroet. ,,Je kunt zo'n uitbreiding natuurlijk niet zomaar overal realiseren. Ook heb je vergunningen nodig op het gebied van de stikstof, het milieu en de natuurbescherming. We proberen aan die voorwaarden te voldoen. Dat doen we graag in co-creatie met de initiatiefnemer/ontwikkelaar en de Dorpsraad Lunteren. Het was een langgekoesterde wens. Voor de zomer was er reeds een openbare bijeenkomst over dit onderwerp met alle partijen. Ik hecht eraan dat je hier iets realiseert van het dorp en voor het dorp", aldus de wethouder.

Een boerderij wordt opgekocht en zal verdwijnen om plaats te maken voor bedrijven. Na de realisatie blijft er nog wel weiland intakt tussen De Stroet en de Westzoom bij de bebouwde kop van het dorp Lunteren.

Op 1 augustus 2015 heeft de initiatiefnemer een principeverzoek ingediend om het bedrijventerrein De Stroet in Lunteren aan de oostzijde uit te breiden met ongeveer 3,4 hectare. Daarvoor waren twee motieven: behoefte aan een extra ontsluiting van het bestaande terrein; ruimtebehoefte van bedrijven die op het bestaande terrein niet meer gefaciliteerd kon worden.

Voor medewerking aan dit initiatief is het noodzakelijk om de behoeftevraag naar een nieuw bedrijventerrein af te stemmen in regionaal verband (FoodValley). In 2015 kon de gemeente daarom nog geen toestemming geven en werd de ontwikkelnig 'on hold' gezet. Nu is daarverandering in gekomen en is er wel een mogelijkheid geboden voor een uitbreiding van het bedrijventerrein. Voor het project is een  bestemmingsplanherziening vereist en dat proces wordt nu in gang gezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie