Alexanderconsort in Bennekom

4 september 2019 om 14:48 Muziek Deel je nieuws

Het Alexanderconsort zal op 14 september cantate 187 van Bach voor u uitvoeren. Na een periode van “even niet componeren” en alleen werk van anderen uitvoeren, schrijft Bach deze cantate. Een werk waarover hij zelf zeer tevreden was: hij gebruikte vier delen van dit stuk later nog een keer, maar dan in de Lutherse Mis. En dat zegt wel wat! 

Cantate 187 is een blijmoedig stuk met een knap gecomponeerd en sprankelend openingsdeel, mooie aria’s voor Tineke Roseboom en Dorien Lievers. En een streng arioso voor de bas Robbert Muuse. Alles wederom omlijst door de koorzangers en spelers van ons consort.

Als a capellawerk is gekozen voor een stuk van Kuhnau: “Tristis est animea mea”.Echter - de bewerking die Bach van dit motet maakte met hobo’s en strijkers ( Der Gerechte kommt um) geeft zo’n verrijking aan de muziek, dat we dit ( oorspronkelijk a capellawerk) nu met begeleiding uitvoeren. Een ontroerend mooi stuk.

De strijkers en basso continuo zullen voor u spelen het Concerto in g-klein (RV 155). Een 4 delig werk van een heel herkenbare Antonio Vivaldi.

Kortom: een mooi concert in de Oude Kerk te Bennekom waar u / jij allen weer van harte voor bent uitgenodigd!

Kerk open 15.45 uur – aanvang concert 16.15 uur.                                                                                                       Vrij entree – collecte van harte aanbevolen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie