René Bas van Bas Coiffures.
René Bas van Bas Coiffures. Eigen foto

Gouden jubileum Bas Coiffures

4 september 2019 om 17:30 Advertorial_1

EDE Bas Coiffures, aan de Molenstraat 138 in Ede, is al jaren het adres waar veel mannen en vrouwen het haar laten verzorgen. De kapsalon viert op 1 september 2019 het gouden jubileum. Vijftig jaar geleden startte Frits Bas met de kapsalon. Vijfentwintig jaar later nam zoonlief René Bas de zaak over van z'n vader. In al die jaren is het kappersbedrijf toonaangevend in Ede.

Jan de Boer

Nog altijd is René de patron in de kapperszaak. Frits Bas begon aan de Molenstraat als dames- en herenkapper. In z'n jonge jaren zag het er niet direct naar uit dat René de zaak van z'n vader zou overnemen. ,,Na zijn diensttijd en na een tijdje in het buitenland te hebben doorgebracht, ging René naar de kappersschool in Arnhem", herinnert Frits Bas zich.

Na het behalen van zijn diploma ging René werken bij een kapper in Oosterbeek. ,,Daarna kwam hij bij mij in dienst", vervolgt pa Bas. ,,Na een jaar vond ik het beter dat hij compagnon werd, zodat hij meer verantwoordelijkheid kreeg. Dat was natuurlijk een risico, want twee bazen op één plek gaat niet altijd goed. Verbazingwekkend was dat dit het beste besluit wat wij hebben genomen."

ROER OVERGENOMEN Zoals dat zo gaat nam René Bas langzaam aan het roer van z'n vader over en ging de kapsalon een andere richting uit, waardoor aan de klanten een nog betere service werd verleend. Zijn vakmanschap en enthousiasme bracht hij ook over op het personeel, te weten Sandra van Roekel, Melissa Boers, Merel Jongman en Samantha Gaasbeek, die tegenwoordig bij Bas Coiffures werkzaam zijn. Miranda, de echtgenote van René, is daar ook actief. ,,Zij doet alles behalve het knippen", zegt Sandra van Roekel.

Het vijftigjarig bestaan is volgens het personeel iets wat je niet zomaar voorbij mag laten gaan. ,,We dachten dat moet in de krant. Voor hem is het een verrassing als hij woensdag 4 september de krant openslaat en dit verhaal over het jubileum leest. Hij verdient het. Voor ons als personeel is het een felicitatie in de richting van René. Het is een aardige en goede baas voor ons als personeel, maar ook in de privésfeer, staan René en Miranda altijd voor ons klaar. ja, René is René."

Bas Coiffures is in de vijftig jaar van het bestaan uitgegroeid naar een salon die al vele jaren een goede reputatie heeft op het gebied van het maken van trendy kapsels. ,,Daarvoor gaan wij regelmatig op professionele trainingen, volgen seminars en blijven wij op de hoogte van trends door het bezoeken van haarmodeshows."

Onder het genot van lekker kopje Nespresso koffie, cappuccino, biologische thee of een glas goede wijn, kan de klant tot rust komen en genieten van de gezellige sfeer in de salon. Bij Bas Coiffures kan de klant telefonisch of via de site bascoiffures.nl een afspraak maken. Daarnaast heeft Bas Coiffures een eigen salonapp, waarmee je ook handig een afspraak kunt maken. ,,Wij gaan ervan uit dat we je nog op dezelfde dag of binnen een week kunnen helpen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie