Digitaal uitgeven voor amateurs Cultura Plus
Digitaal uitgeven voor amateurs Cultura Plus '-

Cultura Plus is op zoek naar jou

5 september 2019 om 10:57 Maatschappelijk Deel je nieuws

Cultura Plus is een ontmoetingsplek voor de jongere en oudere generatie met gezellige events en live muziek. Een ongedwongen plek voor ideeën en dromen, waar mensen zich aan kunnen verbinden om 'samen sterker' en - met steun van Cultura en/of Malkander (waar dat past en kan) - ‘van ideeën werkelijkheid te maken’.

Tijdens de tweede editie van Cultura Plus (27 augustus jl.) werden maar liefst twee mooie nieuwe projecten besproken door gasten, waarvoor ook jij je op kunt geven:

'Digitaal uitgeven', een idee van Paul Dunki Jacobs tijdens de bijeenkomst en inmiddels vijf schrijvers er toe heeft gebracht samen met hem de kunst van het digitaal uitgeven van eigen werk onder de knie te krijgen. Cultura zorgt daarbij voor ruimte, koffie/thee en wifi, de deelnemers voor content en een laptop. De groep is nog niet vol (max. acht), er is dus nog ruimte voor meer schrijvers. In december hopen de schrijvers/dichters hun eerste publicaties op de markt te hebben en dat zal dan in Cultura worden gevierd.

Een ander voorbeeld van een idee dat in korte tijd weerklank vond is de eveneens splinternieuwe activiteit 'DNA stamboomonderzoek en familiegeschiedenis'. Ook dit idee werd in de eerste bijeenkomst van Cultura Plus ingebracht. Janne Stigter heeft inmiddels ook een groepje van vijf geïnteresseerden op de been, dat samen met haar op zoek gaat naar hun eigen familiegeschiedenis.

Cultura biedt in beide projecten ondersteuning door middel van ruimte, koffie/thee, wifi, maar ook de connecties in haar netwerk. Zo kan er voor de werkgroep ‘DNA Stamboom onderzoek’ bijvoorbeeld via Cultura Erfgoed contact gelegd worden met partners zoals Historisch Museum Ede en het gemeentelijk Archief.

Wij zoeken jou!

Voor beide projecten zoeken we nog geïnteresseerden. Wil jij jouw boek uitgeven? Of op zoek naar jouw familie geschiedenis? Meld je dan aan: plus@cultura-ede.nl.

Malkander

Op 27 augustus ontstonden niet alleen twee nieuwe concrete activiteiten maar maakte de groep 'Cultura Plussers' de afspraak met medewerkers van Malkander om in de nabije toekomst in de Edese wijken het doel van Cultura Plus onder de aandacht te brengen.

Alle activiteiten en ontwikkelingen rondom Cultura Plus zijn 24/7 te volgen op www.cultura-ede.nl/plus.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie