Balg er op los ... met accordeons de wereld rond

5 september 2019 om 16:06 Verenigingen Deel je nieuws

 

Jacqueline Edeling geeft maandag 16 september een concert bij Vrouwen van Nu -Bennekom op bijzondere balginstrumenten.Zij vertelt op ludieke wijze over land en herkomst van de muziek, waar zij zo van houdt. Zowel de bandoneon, concertina, diverse harmonica’s en de accordeon komen in haar show aan bod.                                                           

Jacqueline studeerde accordeon bij Egbert Spelde aan het conservatorium in Enschede en bandoneon bij Carel Kraayenhof te Rotterdam. Zij maakte deel uit van het bekende ensemble Tango Dorado en figureerde o.a. bij concerten van Miranda van Kralingen, Petra Berger en Jenny Arean. Momenteel is zij te zien in theaters in Nederland en in het buitenland met Cuarteto Tangata en Jeannine Geerts.

Het concert van de grootmeester Astor Piazzolla voerde ze meerdere keren uit met een Duits strijkorkest uit Hamm, het Rotterdams Kamerorkest, strijkorkest de Haagse Beek en Camarata Terra Reno. In samenwerking met Krashna Musika uit Delft speelde zij de bandoneon solopartij in de Misa Tango van Martin Palmeri.

Kortom: succes gegarandeerd met de show van Jacqueline Edeling. De bijeenkomst begint om 19.45 uur in De Brink te Bennekom. Voor inlichtingen : Truus Cevat, tel. 415898 (vrouwenvannubennekom@gmail.com)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie