Toch nog gelijkspel voor slordig Advendo'57

7 september 2019 om 18:05 Voetbal

EDERVEEN ,,Het was een stuk minder dan de laatste wedstrijd bij Barneveld. Daar speelden wij goed en wonnen met 1-7. Nu was het heel slordig op alle fronten. Uiteindelijk wisten wij nog 3-3 te spelen tegen Dodewaard'', keek trainer Jan Fluit terug.

Advendo kwam na een minuut of twintig op voorsprong. Een goed lopende aanval via Corné Bruggeman en Niels van Ginkel, werd door Martijn van den Dikkenberg (op archief foto) afgerond. Daarna raakte Advendo de controle kwijt. Een fout van Peter Roks leidde de 1-1 in. En naïef instappen, zorgde voor de 1-2 ruststand.

In eerste instantie werd het na rust niet beter aan Ederveense kant. Een beauty van een doelpunt betekende de 1-3 voor de vierdeklasser uit de Betuwe. Tien minuten voor tijd was er een rode kaart voor William van Velthuizen. Met een man minder zorgde Johan Visser dat Martijn van den Dikkenberg randje buitenspel de 2-3 kon aantekenen. Van den Dikkenberg voltooide in extra tijd zijn hattrick op aangeven van de ingevallen Dirko Bos.

Door het gelijke spel staan Dodewaard en Advendo bovenaan in de bekerpoule. Het doelsaldo zal waarschijnlijk de doorslag gaan geven. ,,Ik hecht meer waarde aan het spel, dan aan de volgende ronde in de beker'', toonde Jan Fluit zich eerlijk. ,,Dat spel was vandaag matig. Maar dat kan een keer.''