Score bord kon na een uur spelen in een stortbui de score niet bijhouden. Het leek 0-0 maar was inmiddels 10-0. Eip Janssen

Scorebord heeft problemen met monsterscore Blauw Geel '55

7 september 2019 om 19:56 Voetbal

EDE Zelfs echte clubkenners konden zich niet herinneren of derdeklasser Blauw Geel '55 ooit een officiële KNVB-wedstrijd met liefst 16-0 won.

Vierdeklasser Uchta werd van de Edese dadendrang de dupe. Maar verdiende lof voor het sportieve tegenspel.

De toeschouwer die na een uur spelen argeloos binnen liep zag een 0-0 stand op het scorebord staan. Maar werd snel bijgepraat want de 10-0 (Romin Ahmedi) paste niet op het scorebord.

,,Zo'n wedstrijd is lekker voor de schutters. Maar inzichten over de selectie krijg je er bijna niet door. Omdat wij de mooiste kansen nog lieten liggen, soms niet al te scherp voorin, mag je de 16-0 geeneens geflatteerd noemen", aldus Blauw Geel '55-trainer David Wagensveld.

De Edese ploeg speelde met de nieuwe doelman Dylan Plug (SVC'08) op doel. Plug had de pech maar twee keer handelend te moeten optreden. Dat deed hij goed en zal de strijd om de eerste keeperspositie moeten aangaan met de eveneens nieuwe doelman Johan van der Wekken (SDV Barneveld).

Binnen twee minuten stond de 1-0 al op het scorebord door Ruben Florijn. Een prachtige aanval over vele schijven werd met een mooie lob afgerond door Bryan van Loenen.

,,Binnen een kwartier had het al 4-0 moeten staan", verzuchtte de Blauw Geel trainer. Die er nog aan toevoegde dat er nu wat gegrinnikt werd na het laten liggen van kansen.

,,Maar in de competitie maken we dit soort tegenstanders niet meer mee. Dan zijn twee of drie kansen soms het maximum en dus moet het rendement omhoog.

Blauw Geel '55 dat komende zaterdag het Nijmeegse UNI VV ontvangt kan de eerste plaats en dus volgende ronde nauwelijks meer ontgaan.

Zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van 22-0 is tekenend voor de krachtsverschillen in deze groep.

Bij een 7-0 ruststand en een 16-0 eindstand waren voor Blauw Geel '55 de schutters: Romin Ahmadi 5x, Robbie Pont 2x, Kamal Bendadi 2x en Bryan van Loenen,  Ruben Florijn, Jeroen Berkhof, Art Veldhuizen, Emre Karacali, Karlo Elbertsen en Marcel van Bruksvoort 1x.

Fortissimo heeft de tegenslag van de vooralsnog ingetrokken winst op De Paasberg goed verteerd.

In en tegen FC Lienden werd een mooie 1-3 zege behaald.

,,De groep is gretig. Ik laat in deze bekerwedstrijden alle spelers zoveel mogelijk een gelijk aantal speelminuten halen. Daarna maken we de balans op en kijken we voor de eerste competitiewedstrijd wat het beste team is. Daarom is de wedstrijd komende zaterdag tegen OVC '85 voor mij een goede graadmeter", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij zag in de eerste helft zijn ploeg wat moeite hebben met de door de thuisclub gehanteerde lange bal.

,,Nadat wij dat onder controle kregen zijn we niet meer in gevaar geweest. Bij rust was het nog 0-0. Zoals ik al eerder zei is mijn opzet alle spelers een gelijk aantal speelminuten te geven. Daarom heb ik de tweede helft Lars Haalboom ingebracht. En zijn rendement met drie doelpunten betaalde zich uit", glimlachte Bremer.

Lars Haalboom scoorde net voor het eerste uur speeltijd de 0-1.

,,Dit op een perfecte assist van Stan Buitenhuis. Dat de 1-1 gelijk vanaf de aftrap viel was even een domper. Nadat de thuisclub in ondertal kwam (speler 2x geel is rood, Red) zette Lars Haalboom ons weer op 1-2. Ook de 1-3, vijf minuten voor tijd, op een moment dat Lienden va-banque speelde, kwam op naam van Haalboom", besloot Paul Bremer.

HARSKAMP liep tegen ESA voortdurend achter de feiten aan.

,,Zij waren niet een maar twee maten te groot voor ons. Er is keihard gewerkt, maar het klassenverschil was te groot", meende Harskamp trainer Janco Heimgartner.

Hij zag zijn ploeg met een 3-0 achterstand de rust in gaan.

,,In de tweede helft drukten de Arnhemmers echt door. Het werd uiteindelijk een 8-0 nederlaag. Zaterdag gaan we op bezoek bij EMM. Een voor ons gelijkwaardige tegenstander. Ik ben benieuwd hoe ver de ploeg dan is", besloot de Harskampse trainer.

SDS '55 boekte een knappe 4-1 zege op de zaterdagtak van WAVV. De ploeg die in deze poule tot vandaag aan de leiding gaat.

,,Dat is nu Terschuurse Boys dat net als SDS '55 vier punten heeft. Maar met de 0-11 zege bij AZ 2000 - Elderveld staan ze er qua doelsaldo veel beter voor (+8).

Ronald Tulan de SDS '55 trainer ziet de beker echt als voorbereidingswedstrijden. ,,Ik probeer zoveel mogelijk spelers aan het werk te zijn. Dat betekent dat ik ook ongeacht of je goed of minder goed speel drie wissels toepas."

De thuisclub zette vanaf het begin de Wageningers de duimschroeven aan. Albert Schregardus (1-0), Rick Gerritsen (2-0) en Jelle Ortse zorgden voor de 3-0 ruststand.

In de tweede helft maakte ook routinier Frank de Jong zijn opwachting.

,,Hij is geblesseerd geweest dus zijn we voorzichtig met Frank. Ik kijk per wedstrijd hoeveel speeltijd hij aan kan. Maar dat De Jong, net als de nog geblesseerde Jos van Roekel, een belangrijke pion is lijkt me duidelijk", besloot de SDS '55 trainer.

Hij zag Arie de Jager nog scoren en WAVV de eindstand op 4-1 bepalen.