Afbeelding
Theo Beumer

Valse start voor DVO

8 september 2019 om 10:27 Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor maakten een valse start. Op eigen veld werd met 16-17 verloren van KZ/Thermo4U.

,,Daar had ik zeker niet op gerekend'', begon Richard van Vloten zijn terugblik. ,,Wij hebben een prima voorbereiding gehad. De ambities is er om de kruisfinales te halen. En dan is het een tegenvaller als je een matige wedstrijd speelt.''

,,In feite zegt de eindstand van 16-17 al voldoende. Het probleem was bij ons het scoren. Zeker het vak met Chris van Haren en Robbe de Wit stond niet op scherp. Verdedigend was het redelijk tot goed. Hoewel er van de 17 tegentreffers, er vijf, zes persoonlijke fouten zaten'', had de trainer geteld.

Na een achterstand in de beginfase, wist DVO op gelijke hoogte te komen. Halverwege was het 10-11. ,,Hoewel wij een aantal kansen misten, was er nog niets aan de hand. In de tweede helft kregen wij direct twee doelpunten tegen. Daardoor moesten wij in de achtervolging. Bij 16-17 waren er nog een aantal kansen op de gelijkmaker. Maar die viel niet. Een gelijkspel was het maximale geweest'', oordeelde Van Vloten.

Die stelde grotendeels dezelfde basis op, waarmee vorig jaar werd geëindigd. Alleen Adriënne van Ofwegen speelde voor de gestopte Romy Teunissen. Komende zaterdag is er de uitwedstrijd bij landskampioen DOS'46.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 6, Koen van Roekel, Chris van Haren, Robbe de Wit 3 en Daniëlle Boadi 1.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie