Team Edesche Boys
Team Edesche Boys Theo Beumer

Edesche Boys en beker geen gelukkig huwelijk

8 september 2019 om 16:50 Voetbal

EDE Edesche Boys leed op eigen veld tegen vierdeklasser SCP (Puiflijk) een pijnlijke 1-13 nederlaag.

Eip Janssen

Het verschil werd eigenlijk al in de beginfase gemaakt. Binnen niet al te lange tijd stonden de gasten op een 0-4 voorsprong.

Bekervoetbal en Edesche Boys gaat kennelijk moeizaam samen. Ook vorig seizoen eindigde de bekerwedstrijd tegen DIO'30 (Druten) in een 1-13 stand en was het al snel 0-4.

BED Edesche Boys trainer Frank Koch kwam niet in een gespreid bed terecht, sterker het leek meer een spijkerbed.

De club staat nog in de steigers. Spelers vlogen in en uit maar de zeven meegebrachte sterkhouders van DVE/Trajanus uit Nijmegen moeten belangrijk worden.

Ook is de club nog bezig met wat spelers die nu nog niet speelgerechtigd zijn.

,,Wij zijn er mee bezig maar het gaan niet vandaag op morgen", opent Frank Koch. Ook aan de staf moet nog werkt worden. Zo heeft de hoofdmacht nog geen vaste elftalleider, assistent-grensrechter en verzorger.

,,Ook daaraan wordt hard gewerkt", vult bestuurslid Ron Wien aan.

,,Ik ga als een soort teammanager naast het spelen in het eerste optreden", zegt de inmiddels gewisselde aanvoerder Marco van Laar.

,,Je kunt Frank Koch toch niet in de steek laten. Hoe de blessure is? Ik verstapte mij terwijl er geen speler in de buurt was. Het leek wel of mijn voet in het kunstgras bleef hangen."

UITDAGING De Edesche Boys had gehoopt dat de terugval gestopt was.

,,Vorige week hebben we tegen CHRC zeker niet onaardig gespeeld. De 1-3 nederlaag gaf hoop op beter. Wat de doelstelling is. Beter presteren dan de afgelopen seizoenen. Het team is nog geen elftal. Maar ik weet dat ik elk team beter maak. Maar het moet even tijd krijgen", gaat de trainer verder.

Marco van Laar ziet de tweede helft vanaf de kant gelaten aan.

,,Een 1-7 achterstand. Natuurlijk is de tegenstander een maatje te groot. Die spits (Joel Willemsen, red.) krijgt alle ruimte te scoren. Uiteindelijk neemt hij acht doelpunten voor zijn rekening. We komen de gemaakte afspreken niet na. Dat is balen."

Koch komt over als een man die weerstand en uitdagingen niet uit de weg gaat. Maar nu lijkt hij zo af en toe als een oceaanracer die moet roeien met de riemen die hij heeft.

,,Ik speel zelf bij MASV in een vriendenteam met onder andere Bennie Hofs. Daar zie je automatismen die ik hier niet zie. Maar ik blijf in deze groep geloven."

Hoop is vaak de laatste die de club verlaat maar Frank Koch wil meer dan steeds weer de laatste plaats in de kelder van het zondagvoetbal.

,,Ik weet dat het soms moeizaam ging, maar geef mij en de groep even tijd."

De wedstrijd kabbelt voort en in de tweede helft heeft Edesche Boys ook het geluk niet mee.

De ploeg heeft inmiddels drie keer gewisseld en dan valt doelman Karim Echarqui geblesseerd uit.

,,Dan moet je met zijn tienen er het beste van maken. Er zat geen reservedoelman op de bank. Ook Michel van der Meulen is geblesseerd", laat de aanvoerder weten.

,,Ik hoor dinsdag of mijn banden en meniscus voetballen nog verdragen. Ik wil heel graag maar het moet wel kunnen", laat de langslopende clubman Van der Meulen weten.

Tegenstander SCP heeft geen boodschap aan de Edese sores. Joel Willemsen (8), Sjoerd Jansen en Bram Oosterhoek (beiden 2), Michael Zuidbroek en Berry Nijs bepalen de eindstand op 1-13.

De 1-4 is een door Hamza Khamal benutte strafschop nadat Vincent Lengkeek in het strafschopgebied wordt gevloerd.

SCHERP Bij Edesche Boys oogt alleen de assistent-grensrechter scherp. Hij voorkomt nog een drietal doelpunten door de scheidsrechter te overtuigen van buiten spel. Een VAR is gelukkig niet aanwezig.

Dat hij door zijn teammaat bij een 1-11 stand stevig wordt uitgescholden omdat hij een keer niet vlagt, is een smet op de Edese teamgeest.

Trainer Frank Koch en teammanager aanvoerder Marco van Laar wacht ook in dat opzicht nog veel werk.

Edesche Boys sluit zondag de bekerwedstrijd af met een bezoek aan Unitas'28 dat het Heelsumse CHRC op 1-1 hield.

Marco van Laar
Afbeelding
Afbeelding
Traner Edesche Boys Frank Koch
Afbeelding
Afbeelding
Fayssal Hamdaoui
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie