Afbeelding
Hans Huigen

Subsidie voor onderzoek Muur van Mussert

10 september 2019 om 16:30 Politiek

LUNTEREN Het gemeentebestuur van Ede geeft een subsidie van 10.000 euro aan Stichting het Luntersche Buurtbosch (LBB) om een vervolgonderzoek uit te voeren naar de ontwikkelrichting van rijksmonument de Muur van Mussert op De Goudsberg.

Door actuele ontwikkelingen rondom de monumentenstatus, de revitaliseringsopgave voor de Goudsberg en het gewijzigde toekomstperspectief van de eigenaar, is er volgens de gemeente een momentum ontstaan om door te pakken en de mogelijkheden van de beoogde herontwikkeling concreter te onderzoeken. Het doel is: een breed gedragen voorkeursvariant van een plan voor het roemruchte artefact uit de jaren dertig.

,,De LBB heeft zelf dit verzoek gedaan, naast financiering van de eigen organisatie en nog een derde partij. Het gaat om hergebruik van de muur, maar ook om het gebied daaromheen. We waren als college blij verrast dat dit initiatief vanuit Lunteren komt, omdat ze op zoek gaan naar een stuk historie waar het dorp zelf mee te maken had", aldus wethouder Lex Hoefsloot.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie