Afbeelding
Opsporing Verzocht

Gewonde(n) spoorloos na mogelijke ripdeal in Ede

11 september 2019 om 06:25 Misdaad

EDE Vermoedelijk heeft er op woensdagmiddag 31 juli 2019 een ripdeal plaatsgevonden in een woning aan de Van Ostadestraat in Ede. Het lijkt erop dat er bij de deal één of meer mannen gewond zijn geraakt, maar van hen ontbreekt ieder spoor. Dat blijkt uit de uitzending van Opsporing Verzocht, dat dinsdagavond aandacht besteedde aan de zaak.

AANGEHOUDEN In totaal zijn er vijf mannen bij de mislukte deal betrokken geweest. Drie van hen zijn vermoedelijk Nederlanders, de andere twee zijn Duitsers van Turkse afkomst. De twee Duitsers zijn inmiddels aangehouden door de Duitse politie.

De tekst gaat onder de video verder.

WIETDEAL Die middag ontmoetten de mannen elkaar rond 17.30 uur in de woning aan de Van Ostadestraat. Het is niet bekend wat er binnen is gebeurd, maar even later renden de twee Duitsers naar buiten met een grote, zwarte tas. Waarschijnlijk was deze gevuld met softdrugs. Ze gingen er vervolgens vandoor in hun Audi A8 met Duits kenteken.

GEWOND Bij een worsteling voor de woning raakte in ieder geval één van de vermoedelijk Nederlandse mannen gewond. Hij werd neergestoken of neergeschoten. Hij keerde vervolgens zwaargewond terug naar het huis, maar kort daarna vertrok hij met een andere, onbekende man in een grijze personenauto met Nederlands kenteken. Naar deze twee mannen is de politie nog altijd op zoek. De derde Nederlander bleef achter in de woning.

Getuigen op straat hebben de worsteling gezien, waarop zij de politie alarmeerden.

BLOEDSPOREN In de woning heeft de politie onder meer verpakkingsmateriaal voor softdrugs aangetroffen. Door gebruik te maken van luminol zijn er ook veel bloedsporen aangetroffen. Het lijkt erop dat een slachtoffer enorm veel bloed heeft verloren of dat er zelfs twee slachtoffers zijn.


SIGNALEMENT Van één van de twee Nederlanders is er een duidelijk signalement. Hij is rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang en is vermoedelijk van Turkse afkomst. De man heeft een opvallende tatoeage op zijn onderarm, heeft een fors postuur en had toentertijd een zwart baardje. Op het moment dat hij gewond raakte, droeg hij een grijs/groen Levi's shirt, een donkerkleurige broek en een zwart petje dat hij achterstevoren droeg.

INFORMATIE De politie is dringend op zoek naar de mannen. ,,Wellicht hebben de twee mannen ergens hulp gezocht, of zijn ze in een drogisterij of apotheek geweest om verband te kopen. Heeft u hen mogelijk ergens gezien of vermoedt u om wie het gaat? Schakel de politie in. U kunt ook vertrouwelijk uw informatie doorgeven via Team Nationale Inlichtingen.''

Verder heeft de politie nog een aantal andere vragen: ,,Wie weet wat er is gebeurd in de woning aan de Van Ostadestraat? Wie weet wie of waar de één of twee gewonde mannen zijn? Wie heeft iets gezien van het incident op woensdag 31 juli 2019?''

Informatie doorgeven kan via de gratis Politie Opsporingstiplijn: 0800-6070, via Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800-7000 of bij Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999. Online een tip doorgeven kan hier.

Bron: Opsporing Verzocht

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie