Blue Risk, klasse 4500 kg sport.
Blue Risk, klasse 4500 kg sport. Rudy Linthorst

'Vermogens over de 2000 pk' op NK in Otterlo

11 september 2019 om 16:24 Autosport

OTTERLO De gehele Nederlandse top van alle Truck- en Farmstockklassen geeft op vrijdag 13 en zaterdag 14 september acte de présence in Otterlo voor het afsluitende Nederlands Kampioenschap. Tijdens het afgelopen seizoen hebben deelnemers zich kunnen kwalificeren door één van de landelijke wedstrijden te winnen. De organisatie van de titelstrijd is in handen van de Stichting Tractor Pulling Wekerom (STPW).

Door het grote aantal deelnemers in iedere klasse en door het geringe aantal wedstrijden waar kwalificatie mogelijk is, zullen uitsluitend de echte toppers voor de sleepwagen komen om te bepalen wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Truck of Tractor Pulling mag noemen in zijn of haar klasse. Dat houdt in, dat dit NK een echt topevenement is.

TWEE KLEIBANEN Op vrijdagavond 13 september strijden de Truckklassen om de felbegeerde Nederlandse titel en op zaterdag 14 september staan alle Farmstockklassen op het programma om uit te maken wie zich Nederlands beste mag noemen. Daarnaast zullen op vrijdagavond nog een aantal standaardklassen van de Farmstock worden verreden, waarin lokale deelnemers alsnog de kans krijgen het allerlaatste plekje op het NK van zaterdag veilig te stellen. ,,Op beide dagen is er op de twee kleibanen aan de Lange Heideweg dus voortdurend volop actie te zien'', zegt STPW-secretaris Maas-Jan Klok uit Barneveld.

ONGEËVENAARD Op beide dagen wordt er in diverse klassen gestreden om de in hoog aanzien staande Nederlandse titel. Binnen de standaardklassen doen in de meeste gevallen tractoren mee, die ook nog voor dagelijkse werkzaamheden kunnen worden ingezet. Echter, gezien het niveau en de onderlinge strijd worden ook hier vaak al tractoren gebruikt, die enkel nog voor de sleepwagen hun krachten laten zien. In de sportklassen rijden de meer opgevoerde tractoren en Trucks, maar in de Supersportklassen komen pas echt de brute PK's over de baan. Daarbij gaan de vermogens richting of over de 2.000 pk gaan. Dit zorgt voor een geweld en show, die ongeëvenaard zijn'', aldus de secretaris.

GROTE LEDSCHERMEN Om van al deze krachtpatsers niets te hoeven missen, worden op het terrein drie grote LED-schermen geplaatst, waarop de standen, live-beeld, herhalingen en beelden in slow-motion zijn te zien. Op deze manier hoeft het publiek helemaal niets meer van de wedstrijd te missen. Voor de kinderen wordt er een kinderpark ingericht, waar zij zich uitstekend kunnen vermaken.

Vrijdagavond 13 september is de wedstrijd van 18.00 tot 23.00 uur. Zaterdag verschijnen de eerste deelnemers om 11.00 uur voor de sleepwagens en is de laatste Nederlands kampioen rond 20.00 uur bekend. De wedstrijd wordt verreden op het terrein aan de Lange Heideweg 8 tussen Otterlo en Wekerom. Entree is op beide dagen 15 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene. Parkeren is gratis.

Truck P. Bos Veevoeders Ederveen, klasse 8500 kg sporttrucks.
The Mystery neemt deel in de klasse 4.500 kilogram super sport.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie