Wat leeft er in de poel?
Wat leeft er in de poel? SLg

Kijk in en rond de poel

11 september 2019 om 10:54 Natuur en milieu Deel je nieuws

In het agrarische buitengebied van de gemeente Ede zijn veel amfibieënpoelen aanwezig. Poelen kunnen vele planten en dieren een geschikte leefomgeving bieden. Goed onderhoud van de poel is daarbij van groot belang. Wilt u meehelpen om poelen aan te leggen en/of te onderhouden en daarmee kwetsbare dieren zoals de fraaie kamsalamander die in en om poelen leven te beschermen? Wilt u leren hoe u de soortenrijkdom van uw eigen of andermans poel kunt vergroten? Of vindt u het gewoon interessant om meer over poelen te leren? 

Op dinsdagavond 17 september en vrijdagochtend 20 september organiseren Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Ede twee inspirerende bijeenkomsten waarbij u meer te weten komt over aanleg en beheer van poelen. Deze bijeenkomsten worden aangeboden binnen het cursusprogramma Levend Landschap Ede. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via https://landschapsbeheergelderland.nl/poelen-ede.

Kijk bij het kopje Activiteiten > Biodiversiteit. Er kunnen maximaal twintig personen deelnemen, dus wees er snel bij. Deelname is kosteloos.

Twee deskundigen geven tijdens deze bijeenkomsten uitleg over aanleg en ecologisch beheer van poelen. Er wordt ingegaan op de soortenrijkdom van een poel en hoe deze kan worden vergroot. We starten dinsdagavond met een theorieavond. Op vrijdagochtend wordt in het veld uitleg gegeven over aanleg en beheer van poelen, oeverbegroeiing, knotbomen en hakhout als biotoop voor diverse diersoorten waaronder amfibieën, reptielen, libellen, zangvogels en roofvogels.

Programma

Dinsdagavond 17 september: Theorieavond
Locatie: Kulturhuus De Hooge Valk, Hoge Valkseweg 52-A in de Valk.
Inloop: vanaf 19.45 uur. Start: 20.00 uur. Einde: ca 21.30 uur.

Vrijdagochtend 20 september: Inspiratieochtend
Locatie: Wij zijn welkom bij de familie Harthoorn aan de Mijllerweg 5 te Lunteren. Hier liggen drie poelen bij elkaar.
Verzamelen: vanaf 9.45 uur. Start: 10.00 uur. Einde: ca 12.00 uur.

De bijeenkomsten staan onder leiding van Marnix Bout, Landschapsbeheerder bij de gemeente Ede en Eward Timmerman, adviseur bij SLG.

Meer informatie en aanmelden op www.landschapsbeheergelderland.nl/poelen-ede.

Deze bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie