Ronald van Kolthorn in 'zijn' Bakker Bart aan de Grotestraat in Ede.
Ronald van Kolthorn in 'zijn' Bakker Bart aan de Grotestraat in Ede. Ted Walker

Nieuwe eigenaar Bakker Bart

11 september 2019 om 17:30 Advertorial_1

EDE Nadat de uit Rijssen afkomstige Ronald van Kolthoorn bij Bakker Bart in het centrum van Ede bij wijze van verkenning koffie ging drinken en sfeer ging snuiven ,was hij overtuigd. Ede was ‘the place to be’ voor hem. De 23 jarige ondernemer wist al langer dat hij graag een eigen zaak wilde. In Ede vindt hij wat hij zocht. ,,Ik vind Ede een stad met een dorpsgevoel. Begrijp je dan wat ik bedoel?’’

Ted Walker

Van Kolthoorn stopte met school en meldde zich bij het uitzendbureau. De Hema werd zijn werkgever. Voor een half jaartje. ,,Ja, dat dacht ik inderdaad’’, vertelt hij. ,,Maar het werden een aantal jaren waarin ik me opwerkte tot bedrijfsleider. Toen werd me duidelijk wat ik wilde. Een eigen zaak. In eerste instantie ben ik bezig geweest met een pizzaketen, maar dat kreeg ik niet rond. En toen kwam Bakker Bart op mijn pad, doordat een filiaal in Rijssen sloot. Een aantal gesprekken volgden, waarin ik ook mijn ambitie uitsprak om in Ede te gaan werken. Dat heeft er uiteindelijk dus in geresulteerd dat ik per afgelopen zaterdag Bakker Bart in Ede Centrum run.’’

HUISELIJK De bakker ging niet over één nacht ijs. Hij wilde graag een winkel waarin zijn klanten rustig kunnen zitten en waar een bepaald type klant komt. Maar wat is dat type dan? ,,Het is me in de keren dat ik hier zelf als klant ben gaan zitten opgevallen dat de mensen in Ede gemoedelijk zijn. Niet afstandelijk. Mensen nemen gezellig de tijd om te gaan zitten. En die functie wil ik ook heel graag dat mijn winkel heeft. Een punt waar mensen samenkomen, tijd hebben en nemen voor elkaar en voor wat lekkers. Het is een winkel met een huiselijke sfeer, en dat wil ik alleen nog maar verder uitbreiden. Mensen moeten echt even lekker en laagdrempelig kunnen ontspannen bij mij, een praatje maken, wat lekkers eten en drinken, gewoon even er uit.’’

BELEVING Met name de service wil Van Kolthoorn verder uitbreiden. ,,En dan vooral de beleving. De mensen die bij ons komen voor een kopje koffie met een gebakje zijn geen klanten maar gasten. En die komen bij ons omdat ze welkom zijn en omdat er een band ontstaat. Als je bij ons je koffie en je gebakje hebt besteld dan ga je lekker zitten en komen we je bestelling bij je brengen. En we weten van mensen die daar behoefte aan hebben, vaak mensen die vaker komen, wie ze zijn en wat zij willen. Ik wil daar ook een sociale rol in vervullen met onze winkel.’’

OPENING Dinsdag ging de winkel aan de Grotestraat 73 na een aantal kleine aanpassingen officieel weer open. Een feestweek met mooie aanbiedingen stelt de kersverse bakker even uit.

,,We werken met een heel nieuw team. Ik wil graag dat we eerst draaien zoals ik dat voor ogen heb. Daarna gaan we zeker nog een actieweek houden om de opening te vieren. Een feestje op z'n tijd is broodnodig, Toch?’’ eindigt Ronald van Kolthoorn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie