Afbeelding
Mecanoo/Movares

'Nieuw station Ede-Wageningen in 2023 in gebruik'

12 september 2019 om 21:06 Verkeer en vervoer Nieuw station Ede

EDE Het nieuwe treinstation Ede-Wageningen moet in 2023 in gebruik zijn. Dat zegt Peter van Kleunen, projectmanager van de gemeente Ede. Hij verwacht niet dat Ede gedurende het bouwproces te maken gaat krijgen met een bouwput als waarmee Arnhem tijdens de verbouwing van het Centraal Station in die plaats te maken kreeg. Dat antwoordde hij op een vraag van Sjoerd Bakker (VVD).

De aanbesteding voor de bouw van het nieuwe station heeft een tijd geleden niet geleid tot een passende inschrijving. Dat zorgde voor een vertraging van twee jaar. Ede hoopt in het najaar van 2019 te weten hoe het financiële plaatje er werkelijk voorstaat. ,,Als dat duidelijk is kan de extra kredietaanvrage naar de gemeenteraad. En kunnen we de nodigde subsidieaanvragen doen", aldus Van Kleunen.

Voor die tijd zal al worden begonnen met conditionerende werkzaamheden en zullen bomen worden gekapt, kabels en leidingen worden verlegd. Verder zal het terrein afgegraven worden en het emplacement ontkoppeld worden. Begin 2020 zal er gestart worden met de aanbesteding van de Spoorzone. ,,In 2023 moet het station in gebruik zijn. Aan de oostkant moeten we dan een stationsgebouw, een parkeergarage, busplein met een kap erboven klaar hebben. Als dat klaar is, nemen we dat in gebruik. In de loop van 2024 hopen we het allemaal af te kunnen ronden."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie