14 september 2019 om 09:52 Voetbal

EDE ZVV Ede is het seizoen 2019/2019 in de landelijke eerste divisie zaalvoetbal goed begonnen.

Het Lichtenvoordse LZV/Kuypers werd op een 2-2 gelijkspel gehouden.

,,Een goed resultaat. Vorig seizoen werd nog twee keer verloren", liet voorzitter Leon Verbakel kort na afloop weten.

De eerste helft was wennen voor de formatie van Anouar Tighadouini. Het leek erop dat de spelers er weer even moesten beseffen dat het na de oefenwedstrijden nu om het 'echie' ging.

ZVV Ede creëerde een aantal kleine kansen maar dat deden de bezoekers ook. Het was LZV/ Kuypers dat een paar minuten voor rust op voorsprong kwam: 0-1.

,,De Edenaren kwamen goed uit de kleedkamer en was in de eerste minuut na rust meteen gevaarlijk. De aanvoerder van LZV moest ingrijpen en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Uit de daaruit voortkomende vrije trap kwam ZVV Ede via Hicham Gaouat langszij."

Nadat de bezoekers, tegen de verhouding in, wederom op voorsprong waren gekomen was opnieuw Gaouat de maker van de 2-2.

,,Op basis van de tweede helft deed ZVV Ede zichzelf misschien wel te kort. Maar een punt pakken tegen een ploeg waar je in het voorgaande seizoen tweemaal van hebt verloren is natuurlijk een mooie opsteker", besloot Verbakel tevreden.

Komende vrijdagavond speelt ZVV Ede weer thuis. In de topsporthal Van der Knaap wordt in de eerste bekerronde Eredivisionist Tigers Roermond verwacht. De Roermondse ploeg won de na verlies in de eerste wedstrijd de tweede eredivisie ontmoeting wel.

Voor ZVV Ede dus een boeiende krachtmeting. De wedstrijd begint vrijdagavond om 21.00 uur. De kans om op top zaalvoetbal te zien. En de entree is gratis.