Robbert Robbertsen van Jumbo en Bernard Lekkerkerker en Peter Derksen van De Meerpaal
Robbert Robbertsen van Jumbo en Bernard Lekkerkerker en Peter Derksen van De Meerpaal Carla Veenman

Buurtcentrum De Meerpaal ontvangt voedseloverschotten van Jumbo Stadspoort

14 september 2019 om 10:13 Maatschappelijk Deel je nieuws

Er belandt te veel goed voedsel in het afval. Niet alleen bij de consument thuis, maar ook bij supermarkten. Voedsel dat de TGT-datum bereikt, mag na het verstrijken niet meer verkocht worden en belandt in het afval. Stichting Voedselsurplus wil dit voorkomen en zorgt ervoor dat deze producten worden ingevroren en gedoneerd aan sociale organisaties die het goed kunnen gebruiken, zoals Buurtcentrum de Meerpaal. Zo snijdt het mes aan twee kanten; voedselverspilling wordt voorkomen en tot waarde gebracht voor kwetsbare mensen, zoals eenzame ouderen of mensen met een verslavingsachtergrond. 

Stichting Voedselsurplus is in Ede en omliggende dorpen, ondersteund door de gemeente, op zoek gegaan naar supermarkten en sociale organisaties die hieraan mee willen doen. Na meerdere koppelingen in omliggende dorpen is nu in Ede zelf een mooie samenwerking tot stand gekomen. Robbert Robbertsen van Jumbo Stadspoort gaat voedseloverschotten aan buurtcentrum De Meerpaal doneren. De Meerpaal, een actief buurtcentrum, gaat de donaties in eerste instantie gebruiken voor hun wekelijkse Open Eettafel en de Internationale Eettafel, maar hoopt nieuwe activiteiten te ontwikkelen voor bijvoorbeeld vluchtelingen. 

Coop Wekerom en zorgboerderij het Wekeromse Zand 

De Coop in Wekerom doneert al aan zorgboerderij St. Betach, maar gaat nu ook doneren aan zorgboerderij het Wekeromse Zand. De hoeveelheden waren zodanig dat er twee zorgboerderijen gebruik van kunnen maken. Op zorgboerderij het Wekeromse Zand verblijven mannen met een verslavingsachtergrond. Ze zijn erg blij met de donaties. 

Stichting Voedselsurplus hoopt op deze manier nog meer supermarkten aan sociale organisaties in Ede te koppelen. 

Voor meer informatie zie www.voedselsurplus.nl.

 

Bart Hoek van Coop Wekerom en Eunice Heije van zorgboerderij het Wekeromse Zand met bewoner Jaap
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie