DVO verliest van landskampioen DOS'46

15 september 2019 om 10:21 Korfbal

BENNEKOM ,,Op zich was ik best tevreden over onze wedstrijd tegen DOS'46. Maar de beste heeft gewonnen. Het lukte ons niet het tempo uit het spel van de landskampioen te halen'', keek Richard van Vloten terug op het 30-24 verlies van DVO/Accountor.

,,De eerste helft gingen wij goed mee. Na een 14-10 achterstand, was het bij rust 16-15. Het scoringspercentage was van beide kanten bizar hoog. Koen van Roekel (op archief foto) scoorde voor ons liefst acht keer. Beide teams speelden heel aanvallend'', had de trainer gezien.

De tweede heft wist de ploeg uit Nijeveen een gat te slaan naar 25-18. ,,Het lukte ons niet het tempo er uit te halen. Ook al omdat de meeste rebounds voor DOS waren, liepen zij uit. Wij hebben nog van alles geprobeerd. Menno van der Neut en Janine van Schie werden gebracht. Maar uiteindelijk verlies je terecht met 30-24.''

,,De ambitie om de play-offs te halen, moeten wij even parkeren'', concludeerde Van Vloten na nul punten uit twee ontmoetingen. ,,Het is zaak de rug te rechten en punten te pakken. Te beginnen zaterdag bij TOP Arnemuiden.''

Doelpunten DVO: Koen van Roekel 10, Chris van Haren 5, Gertjan Meerkerk 3, Daniëlle Boadi 2, Saskia van der Zee, Robbe de Wit, Roos Scherrenburg en Menno van der Neut 1.