Team Edesche Boys
Team Edesche Boys Theo Beumer

Edese zondagclubs laten het liggen in de bekerstrijd

15 september 2019 om 18:30 Voetbal

EDE FC Jeugd ging op eigen veld met 2-7 kopje onder tegen Angeren. Edesche Boys verloor in een rommelige laatste twintig minuten ook met 2-7 bij Unitas'28 in Wamel.

,,Tot minuut zeventig kwamen we goed mee", aldus de geblesseerde aanvoerder Marco van Laar.

Hij zag zijn ploeg bij fasen goed spelen. ,,bekend is dat wij een krappe selectie hebben. Zelf was ik nog niet fit om te spelen. Ook kwam daarbij een teenblessure van Dylan van Hasselaar", sipte de ook nog als teammanager optredende Van Laar.

Edesche Boys kwam op 0-1 door Khalid Koukouh. Na een 1-1 ruststand nam de thuisclub een 2-1 voorsprong. Het was weer Koukouh die voor de 2-2 zorgde.

,,Daarna gebeurde er zoveel in het veld dat een afkoelingsperiode noodzakelijk was. De scheidsrechter strooide met kaarten maar trok ze ook weer in. Alleen de rode kaart van Fayssal Hamdaoui bleef staan. Waarom geen idee."

Een ongeluk komt nooit allen want Henock Paans tikte de 3-2 achter zijn eigen doelman.

,,Daarna was het over en uit en werd bij 7-2 gestopt", sloot Van Laar af.

FC Jeugd begon niet onverdienstelijk.

,,In de eerste helft kregen we in tien minuten tijds drie doelpunten om de oren. Ilias Lakhal deed wat terug waardoor we met een 1-3 achterstand gingen rusten", aldus FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti.

In de tweede helft kregen de Edenaren zeker 5 honderd procent kansen.

,,Maar wie zelf niet scoort ziet dat de ander wel doen is een oude wijsheid", glimlachte de trainer.

Ilker Ozturk zorgde met de tweede Edese treffer voor de 2-7 eindstand.