De film 'Cold war' wordt dinsdag 24 september vertoond in Filmhuis Cultura.
De film 'Cold war' wordt dinsdag 24 september vertoond in Filmhuis Cultura. Cineart

Iedere dinsdag Filmhuis in Cultura

24 september 2019 om 06:00 Podiumkunsten

EDE De eerste film in Cultura Filmhuis is vorige week vertoond. Dit seizoen draait in Filmhuis Cultura door de toenemende belangstelling iedere week een film. Naast films die een literaire inslag hebben, draait Cultura ook meer recente films. Elke film op de dinsdagmiddag wordt voorafgegaan door een inleiding, verzorgd door Mark Meuldijk. De inleiding begint om 14.30 uur, de film om 15.00 uur.

Na afloop en in de pauze is er tijd voor een drankje en napraten over de film. Voor de liefhebbers draait de film dezelfde dag ook 's avonds om 19.00 uur zonder pauze. Dinsdag is dus filmdag in Cultura. Het programma tot december is bekend en is te vinden op de website van Cultura www.cultura-ede.nl/filmhuis of in het aparte programmaboekje van het Filmhuis.

COLD WAR ,,Komend seizoen staan er een aantal interessante films op het programma", vertelt Trudy Pijnenborg van Theater Cultura. ,,Dinsdag 24 september wordt de film Cold War vertoond; een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski. De film speelt in Polen ten tijde van de Koude Oorlog. Twee jonge muzikanten voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd."

GIRL Dinsdag 8 oktober staat Girl op het programma. Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d'Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de 'Beste Vertolking'.

Verder wordt in oktober een aantal muziekfilms vertoond; 'Green Book' en 'A star is born' met Lady Gaga in de hoofdrol. Ook 'De Dirigent', over de eerste vrouwelijke dirigent Antonia Brico eind jaren 20 van de vorige eeuw. ,,Eind december tonen we de aangrijpende film Roma, die zich afspeelt in het turbulente Mexico-stad van de jaren 70", zegt Pijnenborg. Voor het volledige programma en kaartverkoop zie ook de website van Cultura of vraag naar de Filmhuisflyer. De film op de middag kost 11 euro, inclusief inleiding en drankje na afloop, op de avond 9 euro. Voor mensen die van plan zijn meerdere films te bezoeken is er de voordelige strippenkaart.

FOOD &FILM FESTIVAL Het Food & Film Festival wordt in oktober voor de derde keer gehouden. Een filmfestival waarin foodfilms de hoofdrol spelen in combinatie met een spreker, workshop of een proeverij. Zowel een documentaire, feelgood movie als een kinderfilm staan op het programma. Donderdag 10 oktober de openingsfilm 'Soufra' met een gezamenlijke maaltijd bereid door de vrouwen van Cook. Vrijdag 11 oktober 'The biggest little farm' met na afloop een gesprek over de ontwikkeling van de circulaire landbouw, in samenwerking met LTO de Gelderse Vallei en Eetbaar Ede. Het volledige programma is te vinden op www.cultura-ede.nl/theater/foood-en-filmfestival.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie