Afbeelding
Ted Walker

Bochten Heyendaal in Ede vervangen

16 september 2019 om 15:57 Verkeer en vervoer

EDE Handhavers van de gemeente Ede die het verkeer waarschuwden, borden voor slipgevaar en later zelfs compleet afgezette weggedeelten. Wat was er aan de hand op de Heyendaal in Ede? ,,Via de wegbeheerder is duidelijk geworden dat die weggedeelten glad waren'', antwoordt Frank Bongers, woordvoerder van de gemeente Ede.

Als oplossing tegen de gladheid werd de fietsstrook maandag in een aantal bochten uitgefreesd en vervangen door ander materiaal. ,,Dit asfalt is meer slijtvast'', belooft de woordvoerder. De Heyendaal werd voor de klus afgesloten voor doorgaand verkeer. Volgens een wegwerker ontstond de slijtage als gevolg van het feit dat de stadsbus veelvuldig gebruik maakt van de bochten. ,,Het is de druk van de banden van de stadsbus geweest die de rode steenslag heeft doen slijten'', weet hij ter plaatse te vertellen. 

ONGEVALLEN De gladheid kwam aan het licht doordat fietsers pardoes onderuit gingen. ,,Er is een aantal mensen gevallen, dat klopt'', bevestigt Bongers.  Met het nieuwe asfalt zouden onverwachte glijpartijen tot het verleden moeten behoren.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie