Afbeelding
ANP Foto

Rob de Nijs stopt vanwege ziekte met optreden

17 september 2019 om 07:55 Muziek

BENNEKOM Rob de Nijs stopt noodgedwongen met optreden. De 76-jarige zanger heeft de ziekte van Parkinson. ,,Het is natuurlijk dramatisch nieuws, maar we zijn er niet door platgewalst", zegt de inwoner van Bennekom in De Telegraaf. ,,Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel."

De zanger uit Bennekom wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. ,,Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon", aldus De Nijs.

NOG EEN JAAR Ondanks zijn ziekte, wil De Nijs niet dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. ,,Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit houdt het op. En dat is een streep door de rekening. Ik wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. Niet een beverig mannetje dat, nou ja, maak de zin maar af. Daarom denk ik: nog een jaar."

Rob de Nijs werd bekend met nummers als Ritme van de Regen, Jan Klaassen de Trompetter, Dag zuster Ursula, Malle Babbe en Banger Hart. Hij woonde ook jarenlang in Wekerom. 

OP DE MAN AF Onlangs stond De Nijs nog in de rubriek van EdeStad.nl: Op de man af. Daarin sprak hij over ouder worden, zijn mooiste jeugdherinnering en deelde hij ook zijn lijfspreuk: ,,Als ik het doe dan moet het wel goed zijn."

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie