Afbeelding
Google Streetview

'Huisvesting arbeidsmigranten hoort niet op KennisCampus'

17 september 2019 om 09:52 Wonen

EDE Raadslid Daan Weststrate (ChristenUnie) heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de huisvesting van arbeidsmigranten in het gebouw van Zandlaan 25. De ChristenUnie is volgens hem absoluut niet tegen de komst en huisvesting van arbeidsmigranten in Ede, ,,maar niet op deze plek.'' De partij zegt graag mee te zoeken naar een geschikte plaats voor huisvesting.

Het collegebesluit houdt tot ongenoegen van de scholen in de omgeving in dat het voormalig hostel/leerhotel de komende twee jaar, met de mogelijkheid deze termijn te verlengen met nog eens drie jaar, gebruikt mag worden voor het huisvesten van arbeidsmigranten.

Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat deze arbeiders goede en passende huisvesting kunnen vinden in Ede, aldus Westrate. ,,Afgelopen zomer zijn er richtlijnen opgezet voor huisvesting van arbeidsmigranten en wordt hier verder werk van gemaakt. Nu wordt er plots voor een locatie al een vergunning verleend terwijl diverse geluiden erop wijzen dat er veel vragen zijn en kritiek is over de komst van huisvesting van arbeidsmigranten naar de KennisCampus.''

De scholen rond de Zandlaan reageren niet positief op het nieuws van de functiewisseling van het voormalige gebouw van PTC+ aan de Zandlaan en zien liever dat gebouw op de Kenniscampus een onderwijsfunctie krijgt. ,,Daarbij komt dat er een bestemming op het gebouw zit, en op hele gebied van de Kenniscampus, met een onderwijsfunctie. Ook wordt er overlast ervaren door de aanwezigheid van personen die nu al in het gebouw verblijven."

Ook lijkt erop dat de 'buren' niet zijn betrokken in het besluit tot invulling van deze locatie. ,,De ChristenUnie is niet blij met de keuze voor deze locatie voor het huisvesting van arbeidsmigranten. Een aantal jaren geleden heeft de gemeente vol ingezet op de KennisCampus als onderdeel van de KennisAs Ede-Wageningen met specifieke thema's als onderwijs. Deze functie hoort hier in geen geval thuis."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie