Afbeelding
Hans Janssen

Hightech camerabeveiliging op bedrijventerreinen Ede

17 september 2019 om 11:23 Zakelijk

EDE Met de ingebruikname van de eerste beveiligingscamera zijn de Edese bedrijventerreinen een stuk veiliger geworden. Dat zeggen gemeente Ede, Securitas en het EBC. De camera's monitoren continu de toegangswegen en registreren verdachte kentekens op de bedrijventerreinen Frankeneng, Heestereng, De Vallei (FHV) en Kievitsmeent. Ook is er een kortere lijn naar de politie gerealiseerd. Zo wordt de politie op tijd getipt bij verdachte situaties.

Samen met wethouder Willemien Vreugdenhil proostten de ondernemers, het Edes Bedrijf Contact (EBC) en Securitas op het resultaat. Na een lange tijd van brainstormen, voorbereiding en bouwen werd woensdagmiddag 11 september de eerste beveiligingscamera feestelijk in gebruik genomen. ,,Een prachtige mijlpaal voor de ondernemers die samen met de gemeente, het EBC en Securitas hard hebben gewerkt aan de veiligheid in Ede", aldus Tjeerd Grünbauer - voorzitter EBC. Wethouder Vreugenhill beaamt dit: ,,Door de koppen bij elkaar te steken, hebben we de bedrijventerreinen nog aantrekkelijker en veiliger gemaakt."

Waar voorheen de bedrijventerreinen werden beveiligd door mobiele surveillances die enkel in het weekend en buiten kantoortijden surveilleerden, toetsen de hightech camera's nu continu ieder kenteken. Marco van Tongeren, landelijk accountmanager bedrijventerreinen bij  Securitas: ,,Illegale, vermiste of verdachte kentekens zorgen voor een hit, waarna de politie ingeschakeld kan worden. Uiteraard is het camerasysteem van nieuwste technieken voorzien en wordt er gewerkt volgens de AVG-wetgeving, wat de privacy van automobilisten garandeert."

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie