Matthieu Lawalata en zijn vrouw Yvonne, samen met hun kinderen in Lawa's Gym aan de Lorentzstraat in Ede.
Matthieu Lawalata en zijn vrouw Yvonne, samen met hun kinderen in Lawa's Gym aan de Lorentzstraat in Ede. Freek Wolff

Martial arts voor iedereen

19 september 2019 om 09:42 Zakelijk

EDE/LUNTEREN 'Learn, Absorb, Work, Achieve', dat zijn de woorden die gekoppeld zijn aan de eerste letters van Lawa's Gym. Het is bovendien het begin van de achternaam van Matthieu Lawalata, sinds begin 2019 eigenaar van Lawa's Gym, volgens de website dé plek in Ede en Lunteren voor Martial Arts (zelfverdedigingssporten).

Freek Wolff

,,Die werkwoorden staan voor onze filosofie, samen van en met elkaar: leren, het in je opnemen, ermee aan het werk gaan en je doelen bereiken", legt hij direct uit. In het logo is een Molukse krijger te zien en dat heeft alles te maken met zijn roots die op de Molukken liggen. Lawalata geeft al bijna twintig jaar les in de Martial Arts. Lesgeven heeft hij niet van een vreemde, zijn moeder heeft altijd in het onderwijs gewerkt.

Als kind groeide Lawalata op in Lunteren en hebben de zelfverdedigingssporten altijd al zijn interesse geprikkeld. Hij ging op judo en breidde dit uit naar kickboksen, MMA, grappling, BJJ, jiu jitsu en aikido. Hij studeerde succesvol af aan de sportopleiding aan het CIOS, waarbij in zijn opleiding les- en leidinggeven centraal stonden.

Bij Lawa's Gym kun je terecht voor kickboksen, bokszaktraining, BJJ (Braziliaans Jiu-Jitsu), grappling, boksen, MMA (mixed martial arts), jiu jitsu, judo, tuimeljudo en G-judo.

TEAM ,,Ons team bestaat uit zes docenten, maar de meeste lessen geef ik zelf. We hebben een heel mooi team van hoog niveau, met mijn vrouw Yvonne Lawalata, Lam Ho, Shagiva Lawalata, Erwin Borg en Minh Ho. Het gaat super goed en we groeien snel, dus vermoed ik dat we snel moeten uitbreiden." De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag aan het eind van de middag en in de avond en op zaterdagochtend.

Lawalata's passie is het lesgeven in de martial arts, maar ziet ook nog kans om zelf op zeer hoog niveau zijn sport te beoefenen. Zo werd hij in mei dit jaar kampioen (in zijn gewichtsklasse) tijdens het internationale NAGA-toernooi in Duitsland. Dit zijn de grootste grappling toernooien van de wereld. Leerlingen Juggy van Beek en Arman Engin pakten daar nota bene ook een eerste en tweede plek. Enkele weken later scoorde Lawa's Gym weer veel prijzen tijdens het internationale toernooi in Nijmegen, waar zijn vrouw Yvonne de tweede plek scoorde én ze de prijs wonnen voor het beste team van het toernooi. Anderhalve week geleden hebben ze ook weer hoog gescoord op het NAGA-toernooi in Luxemburg, waarbij Matthieu dit keer zilver scoorde en docent Lam Ho kampioen wist te worden in zijn klasse.

IEDEREEN WELKOM Lawa's Gym heeft een allround opzet, waar iedereen welkom is. ,,Misschien kom je als recreant of om aan wedstrijden mee te doen, fit te worden/blijven of om te leren hoe je voor jezelf opkomt (weerbaarheid), alles is mogelijk. Lawa's Gym scoort heel goed tijdens wedstrijden door het hoge niveau van ons team, maar is dus niet specifiek een wedstrijdschool. Dus iedereen is welkom, ongeacht je niveau, doelstelling of leeftijd. We beginnen al vanaf 3 jaar."

Meer informatie op lawasgym.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie