Marjanne Prins ontbijt met een bakje BonDuo
Marjanne Prins ontbijt met een bakje BonDuo Rens Plaschek

Food Valley ondernemer brengt wereldwijd gepatenteerd ontbijt op de markt

18 september 2019 om 12:46 Uitderegio Deel je nieuws

Na zes jaar onderzoek heeft de in Arnhem gevestigde diëtiste Marjanne Prins haar gepatenteerde ontbijt BonDuo op de markt gebracht. Dagelijks gebruik van dit makkelijke ontbijt, wat naast veel eiwit ook nog eens vitamine D en vezels bevat, zorgt mede voor een goede weerstand, sterkere spieren en draagt bij aan voorspoedig herstel na ziekte of sport.
"Ouder worden komt met gebreken, maar het is mogelijk om daar flink de rem op te zetten" aldus de bij Food Valley aangesloten ondernemer Prins. "Om vitaliteit en weerstand te behouden, moeten we bewegen en de juiste voeding nemen. Ouderen hebben meer bouwstoffen in de vorm van eiwitten nodig dan jongeren, vooral bij het ontbijt of na inspanning. 

Wil je het afbraakproces van spieren een halt toeroepen, dan hebben vrouwen na de overgang en mannen vanaf ca. 65 jaar, tenminste zo'n 23-25 gram hoogwaardig eiwit per maaltijd nodig. Eet je minder, dan blijf je spieren afbreken. Juist bij het ontbijt is dit lastig: daar moet je 3-4 eieren of 3 bakjes youghurt met muesli voor eten. "Mijn moeder lukte dat niet en daarom ben ik op zoek gegaan naar een makkelijk en lekker ontbijt, waar wel de aanbevolen voedingsstoffen in zaten. Omdat dit niet in de supermarkt te vinden was, hebben we het zelf ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde partners zoals het in Ede gevestigde NIZO. Het is ons gelukt om in een klein kuipje een volledig ontbijt te stoppen. Wat lijkt op een lekker toetje, is een voedzaam ontbijt- een hele maaltijd! Bovenop het kuipje zit een dekseltje gevuld met chocoladebolletjes. Van binnen bestaan de bolletjes uit wei-eiwit. "Dit eiwit gaat direct naar de spieren- en belast de lever niet, vooral voor ouderen en sporters is dit heel belangrijk." Maar dat is nog niet alles, aldus de Arnhemse Prins. "We hebben de balletjes omhuld met een heel dun laagje heerlijke Belgische chocolade, waar we wat extra vitamine D aan hebben toegevoegd. Een slimme oplossing, en op deze bijzondere combinatie is ons een patent verleend, waar we best wel trots op zijn. "Juist als we de herfst en winter weer ingaan, is het heel belangrijk om aan onze weerstand te denken." "Als de R in de maand is, heeft bijna iedereen extra vitamine D nodig, maar gelukkig kan dat tegenwoordig smakelijker dan met het oude levertraan!" BonDuo is nog niet in de supermarkt verkrijgbaar, maar wel via de website www.bonduo.nl. 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie