Jim Pronk (rechts)
Jim Pronk (rechts) Anne Postma

Jim Pronk steviger aan kop bij schaakvereniging De Cirkel

18 september 2019 om 13:23 Overig Deel je nieuws

Ook in de derde ronde van de interne competitie, gespeeld op dinsdag 17 september, kon er weer genoten van mooie en spannende schaakpartijen. De verrassende koploper Jim Pronk deed goede zaken door naaste concurrent Dick Wenning met lege handen huiswaarts te sturen.

INTERNE COMPETITIE De strijd tussen gevestigde orde en aanstormend talent eindigde onbeslist. Tom Pronk, al zes keer kampioen van zowel de interne competitie als de beker, mocht het met zwart opnemen tegen aanstormend jeugdtalent Frank van Wijngaarden. Met veel belangstelling werd deze ontmoeting door menigeen gevolgd, na een boeiende en spannende partij werd uiteindelijk een remise overeengekomen.

Koploper Jim Pronk speelde met zwart tegen de verrassende nummer twee Dick Wenning. Het werd een gelijk opgaande partij, die pas in het verre eindspel door Jim Pronk in zijn voordeel werd beslist. Dick Wenning is door de nederlaag gezakt naar de zevende plaats, maar ligt nog wel op koers voor het winnen van runner-up cup.

Albert Bootsman is aan een sterk seizoen begonnen. Ook de partij in de derde ronde tegen Tim Evendijk werd een prooi voor de sympathieke schaker uit Wageningen. Bootsman heeft nu een score van 3 uit 3 en staat op een mooie tweede plaats.

De top drie wordt gecomplementeerd door Henry van den Brink. Van den Brink wist met zwart de onberekenbare Harold Boom aan zijn zegekar te binden.

Jan Willem Kinkel wist ook zijn tweede partij in winst om te zetten De met zwart spelende Kinkel had een hele dobber aan tegenstander Hans de Groot, maar wist uiteindelijk de volle buit mee naar huis te nemen. 

OVERIGE UITSLAGEN Ben Zee – Marah al Khateeb 1 – 0, Gabriel van Gelder – Alfred Gaasbeek 1 – 0, Ruben de Vries – Hans van de Weteringh 0 – 1, Kees van der Dussen – Robert Degenhart 1 – 0, Pim Eimers – Femke van Kampen, Nestor Shirokov – Anton Spronk 0 – 1, Floris Ros – Penka Shirikova 1 – 0 en Thijs Postma – Jasper de Rijk 0 – 1.

In remise eindigden: Dominic van Dijk – Anne Postma, Egbert Aalbers – Peter van de Wijngaart, Sebo Nienhuis – Louis van der Vos, Stijn Kappert – Jan Hartsuiker, Anton Ebskamp – Fedde Kingma en Frans van de Veer – Kees van Dijk.

Na ronde 3 bestaat de top vijf uit:

1. Jim Pronk 209,60

2. Albert Bootsman 178,40

3. Henry van den Brink 170,20

4. Tom Pronk 162,20

5. Frank van Wijngaarden 149,30

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie