Afbeelding
Ede/Victoria

Ede/Victoria staat stil bij Airborne

19 september 2019 om 14:32 Voetbal Airborne herdenking en luchtlandingen Ede

EDE Bij profclub Vitesse is het al jaren traditie. De thuiswedstrijd in de week van de Airborne herdenkingen staat compleet in het teken van de Airborne. Op kleinere schaal gaat Ede/Victoria zaterdag iets soortgelijks doen: de club heeft een speciale Airborne-aanvoerdersband laten maken die de komende twee zaterdagen gedragen gaat worden.

Voorzitter John de Rouw vindt dat Ede/Victoria als vereniging hier bij moet stilstaan omdat de vanzelfsprekendheid van vrijheid niet altijd zo geweest is. ,,Vele soldaten lieten hierbij het leven voor het veroveren van uiteindelijk onze vrijheid. Onze jongere leden zullen hier waarschijnlijk niet veel van weten, maar door het terugkijken in de geschiedenis komt er vaak meer begrip voor verschillende culturen, tolerantie en gelijkheid. Dit zijn precies de waarden die onze vereniging hoog in het vaandel heeft'', zegt de Rouw op de online kanalen van de vereniging.

,,Om te laten zien dat we dit moment in de geschiedenis als vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan, is er een speciale aanvoerdersband aangeschaft die tijdens de wedstrijden op 21 en 28 september, in deze Airborne periode, gedragen zal worden door de aanvoerder van ons eerste elftal. De band is een verwijzing naar de zogeheten 'Orde Dienst-band' uit de Tweede Wereldoorlog. Deze armbanden werden tijdens de bevrijding in 1945 uitgedeeld aan verzetsstrijders. Zodat zij herkenbaar waren als personen van orde. Daarnaast was het een teken van erkenning en eerbied aan hen die zich tijdens de oorlog ingezet hebben voor vrijheid.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OOK VV EDE/VICTORIA STAAT STIL BIJ 75 JAAR OPERATION MARKET GARDEN Voorzitter John de Rouw vindt dat Ede/Victoria als vereniging hier bij moet stilstaan omdat de vanzelfsprekendheid van vrijheid niet altijd zo geweest is. Vele soldaten lieten hierbij het leven voor het veroveren van uiteindelijk onze vrijheid. Onze jongere leden zullen hier waarschijnlijk niet veel van weten, maar door het terugkijken in de geschiedenis komt er vaak meer begrip voor verschillende culturen , tolerantie en gelijkheid. Dit zijn precies de waarden die onze vereniging hoog in het vaandel heeft. Om te laten zien dat we dit moment in de geschiedenis als vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan, is er een speciale aanvoerdersband aangeschaft die tijdens de wedstrijden op 21 en 28 september, in deze Airborne periode, gedragen zal worden door de aanvoerder van ons eerste elftal. Ede/Victoria volgt hierin het voorbeeld van Vitesse uit Arnhem waar ook een speciale band gedragen wordt tijdens de jaarlijkse Airborne wedstrijd. De band is een verwijzing naar de zogeheten 'Orde Dienst-band' uit de Tweede Wereldoorlog. Deze armbanden werden tijdens de bevrijding in 1945 uitgedeeld aan verzetsstrijders. Zodat zij herkenbaar waren als personen van orde. Daarnaast was het een teken van erkenning en eerbied aan hen die zich tijdens de oorlog ingezet hebben voor vrijheid.

A post shared by Ede Victoria (@vvedevictoria) on

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie